• Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας
 • Ελληνικα
 • Αγγλικα
ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter

Στηρίξτε μας οικονομικά

Η δωρεά σας έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή των ασθενών μας

Το κόστος για την παροχή των υπηρεσιών μας ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, χωρίς το κόστος αυτό να επιβαρύνει τους ασθενείς, καθώς όλες οι υπηρεσίας μας προσφέρονται δωρεάν σε αυτούς, ενώ δεν υπάρχει συμμετοχή ούτε του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Για να εξασφαλίσουμε την κάλυψη του κόστους αυτού, στηριζόμαστε σε δωρεές, χορηγίες και εκδηλώσεις για την ανεύρεση πόρων.

Ανεξάρτητα από το εάν προσφέρετε κάποιο χρηματικό ποσό στη μνήμη κάποιου αγαπημένου σας προσώπου είτε επειδή θέλετε να μας στηρίξετε οικονομικά κατευθύνοντας την αγάπη σας προς τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και το έργο της, έχει μεγάλη αξία να γνωρίζετε ότι κάθε προσφορά σας, οποιασδήποτε αξίας, είναι πραγματικά πολύ σημαντική για τους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους.

Eνδεικτικά

Με 5€
Εξασφαλίζετε το φαγητό των ασθενών που φροντίζονται στον Ξενώνα
Με 25€
Βοηθάτε έναν ασθενή να διατηρήσει την κινητικότητα, τη δύναμη και την αυτονομία του προσφέροντάς του επίσκεψη στο σπίτι από τον φυσικοθεραπευτή μας
Με 70€
Εξασφαλίζετε τις επισκέψεις ενός γιατρού για μια ολόκληρη μέρα στα σπίτια των ασθενών
Με 200€
Προσφέρετε διαμονή και φροντίδα στον Ξενώνα σε έναν ασθενή για μια μέρα

Δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και να συνδράμετε το σημαντικό έργο αγάπης της

Πραγματοποιήστε τακτικές δωρεές
Πραγματοποιήστε μια απλή δωρεά όποτε μπορείτε
Πραγματοποιήστε δωρεά στη μνήμη του αγαπημένου σας προσώπου
Γίνετε εταιρικοί χορηγοί

Οι τακτικές δωρεές σας, ανά χρονικά διαστήματα που εσείς κρίνετε, διασφαλίζουν ότι η  «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» θα μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς και τις οικογένειές τους εντελώς δωρεάν, βασιζόμενη στην προσφορά σας.

Μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε το έργο της Μονάδας μας καταθέτοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στους παρακάτω λογαριασμούς:

 • ΕΘΝΙΚΗ: 087/558030-72 (ΙΒΑΝ: GR35 0110 0870 0000 0875 5803 072, BIC: ETHNGRAA)
 • ALPHABANK: 28 300 200 200 2174 (ΙΒΑΝ: GR51 0140 2830 2830 0200 2002 174, BIC: CRBAGRAAXXX)
 • EUROBANK: 0026.0334.87.0200557977 (IBANGR4002603340000870200557977, BIC:ERBKGRAA)

Δικαιούχος:  ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ.

Και το πιο μικρό ποσό είναι σημαντικό για τη φροντίδα των ασθενών μας και των οικογενειών τους. 

 • Με 5€ παρέχετε στους ασθενείς τη δυνατότητα να είναι δημιουργικοί, καθώς τους εξασφαλίζετε τα υλικά για τις χειροτεχνίες που φτιάχνουν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης για έναν ολόκληρο μήνα.
 • Με 25€ βοηθάτε έναν ασθενή να διατηρήσει την κινητικότητα, τη δύναμη και την αυτονομία του εξασφαλίζοντας ότι θα τον επισκεφθεί στο σπίτι ο φυσικοθεραπευτής μας.

Πολλές οικογένειες προτιμούν, αντί κατάθεσης στεφάνων στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων που έφυγαν από κοντά μας, να πραγματοποιούνται δωρεές προς τη  «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προτρέποντας και τους οικείους τους να κάνουν το ίδιο.

Γι’ αυτό η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», αν το επιθυμεί η οικογένεια του κεκοιμημένου, μπορεί να παρευρίσκεται εκπροσωπούμενη από εθελοντές στην τελετή και να δέχεται τις προσφορές φιλικών προσώπων, μέσα από μια διαδικασία απόλυτης διαφάνειας.

Δεν είναι απαραίτητο η κηδεία ή το μνημόσυνο να αφορά σε ασθενή που φροντίστηκε από την «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», αρκεί η οικογένεια να επιθυμεί να την ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο.

Εφόσον επιθυμείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο:

 • Ενημερώστε μας για το πότε και που θα πραγματοποιηθεί η τελετή, καθώς και για κάποια στοιχεία του κεκοιμημένου και δικά σας, το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας.
 • Εθελοντές μας θα παραβρεθούν στην τελετή συνοδεύοντας τον κουμπαρά της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» κλειδωμένο.
 • Εμείς θα διαθέσουμε φακέλους για να τοποθετήσουν οι οικείοι σας τα χρήματα που θέλουν να προσφέρουν στη μνήμη του αγαπημένου σας προσώπου και ειδικά έντυπα όπου μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία της δωρεάς τους για να λάβουν ταχυδρομικά την αντίστοιχη απόδειξη και ευχαριστήρια επιστολή.
 • Θα τους δώσουμε ενημερωτικά φυλλάδια για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» για να ενημερωθούν και να γνωρίσουν το έργο που στηρίζουν με τη δωρεά τους.
 • Ενημερώστε μας αν θέλετε να είστε παρόντες στην αποσφράγιση του κουμπαρά και την καταμέτρηση των δωρεών. Η αποσφράγιση γίνεται από τριμελή επιτροπή για λόγους διαφάνειας την επόμενη ημέρα της τελετής.
 • Μετά από δύο περίπου εβδομάδες σε όλους τους δωρητές θα αποσταλεί ταχυδρομικά η απόδειξη της δωρεάς τους και ευχαριστήρια επιστολή. Η οικογένεια του κεκοιμημένου θα λάβει επίσης ευχαριστήρια επιστολή και ενημέρωση για τις δωρεές που έγιναν στη μνήμη του προσφιλούς τους προσώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 210-6635955 (Εσωτ.15)

Πολλές Εταιρίες και Ιδρύματα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας επιλέγουν να ενισχύσουν το έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

Αυτό γίνεται ήδη με πολλούς τρόπους:

 • Το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του Ξενώνα καλύφθηκε εξολοκλήρου από δωρεές Ιδρυμάτων, Eταιριών αλλά και ιδιωτών. Οι πιο μεγάλοι από τους χορηγούς του Ξενώνα «υιοθέτησαν» δωμάτια ή κλίνες καθώς φρόντισαν να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους. Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ευχαριστεί τα Ιδρύματα και τις Εταιρίες καθώς και τους ιδιώτες που χρηματοδότησαν την κατασκευή του Ξενώνα.
 • Συγκεκριμένα λειτουργικά έξοδα της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» έχουν αναληφθεί από Εταιρίες και Ιδρύματα που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ή χρηματικά ποσά:
  • Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει αναλάβει την μισθοδοσία ενός νοσηλευτή του Ξενώνα.
  • Το ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων της Μονάδας είναι ευγενική προσφορά της Real Consulting.
  • Τα γεύματα των ασθενών και των συνοδών τους στον Ξενώνα είναι μια ευγενική προσφορά του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείο Αθηνών και της εταιρίας αβγά Βλαχάκη.
  • Η καθαριότητα του ιματισμού του Ξενώνα προσφέρεται από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
  • Η διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων του Ξενώνα γίνεται δωρεάν από την εταιρία ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑΣ Α.Ε..
 • Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για την εξοικονόμηση ενέργειας στους χώρους της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», το 9θέσιο αυτοκίνητο μεταφοράς ασθενών και αναπηρικού αμαξιδίου, η μπανιέρα υδρομασάζ και όλος ο κινητός εξοπλισμός του Ξενώνα είναι προσφορά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.
 • Τακτικές χρηματικές δωρεές για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων της Μονάδας από Εταιρίες και Ιδρύματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6635955 να συζητήσουμε πως μπορείτε και εσείς να στηρίξετε το έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού σας.

Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (11ος 2020)