Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Συχνές ερωτήσεις

Πρακτικά, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, για να γίνετε εθελοντής μας:

  • Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντή και στείλτε τη στο volunteer@galilee.gr  ή καλέστε μας στο 210-6635955 (Εσωτ.15)
  • Θα κληθείτε σε προσωπική συνέντευξη
  • Αν γίνετε δεκτοί, θα πρέπει να παρακολουθήσετε επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντών διάρκειας 40 ωρών, από Οκτώβριο έως Ιούνιο.
  • Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα πρέπει να υπογράψετε συμφωνητικό παροχής εθελοντικής εργασίας, δήλωση εχεμύθειας και να διαλέξετε τομέα δράσης, για να ενταχθείτε

Για να γίνει κάποιος εθελοντής της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», πρέπει υποχρεωτικά να έχει παρακολουθήσει το 40ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μέσα από αυτό να έχει λάβει τις απαραίτητες γνώσεις, φρόνημα και δεξιότητες που απαιτούνται, για να προσφέρει σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η Ανακουφιστική Φροντίδα, ειδικά σε δράσεις που χρειάζονται τον εθελοντή δίπλα στον ασθενή και την οικογένειά του.

Υπάρχουν, όμως, και οι φίλοι της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν αναλαμβάνοντας ρόλους που δε χρειάζονται ειδική εκπαίδευση, όπως κάποια ψώνια, η μεταφορά γευμάτων, το σιδέρωμα, η συμμετοχή σε κάποια εκδήλωση, απλές γραφειοκρατικές δουλειές κ.ά.

Επικοινωνήστε με το Τμήμα Εθελοντών στο 210-6635955 (Εσωτ.15) να συζητήσουμε πώς μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε.

Αν δεν είστε σίγουροι ποιος είναι ο κατάλληλος τομέας δράσης για εσάς ή έχετε δεξιότητες και εμπειρία που δεν ταιριάζει σε κανέναν από τους υπάρχοντες ρόλους για τους εθελοντές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6635955 (Εσωτ.15), για να το συζητήσουμε.

Για να ενταχθείτε στην ομάδα εθελοντών της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» πρέπει να είστε ενήλικας. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος ηλικιακός περιορισμός. Βέβαια κάποιες δράσεις πιθανά να σας ταιριάζουν καλύτερα ανάλογα με την ηλικία σας και άλλες λιγότερο.

Αν είσαι μαθητής και θέλεις να προσφέρεις στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» με την τάξη σου, επικοινώνησε με το Τμήμα Εθελοντών στο 210-6635955 (Εσωτ.15), για να συζητήσουμε πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε.

Οι εθελοντές δεν πληρώνονται από τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ούτε τους ζητείται να πληρώσουν κάτι. Επιβαρύνονται μόνο με το κόστος προσωπικής τους μετακίνησης από και προς τον χώρο εθελοντικής δράσης.

Πολλοί από τους ρόλους των εθελοντών απαιτούν συναισθηματική εμπλοκή και το πένθος που βιώνετε μπορεί να σας δυσκολέψει. Μια καλή πρακτική είναι να περιμένουμε περίπου ένα χρόνο πριν ενταχθούμε σε μια τέτοια δράση. Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και εφόσον θέλετε πολύ να γίνετε εθελοντής μας και διαχειρίζεστε το πένθος σας, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εθελοντών στο 210-6635955 (Εσωτ.15), για να το συζητήσουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']