Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης

Οι δυσκολίες μετριάζονται, όταν τις μοιράζεσαι με ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και περνάς όμορφες και δημιουργικές στιγμές μαζί τους.

Η συντροφιά, η διατήρηση των κοινωνικών ρόλων και η αποφυγή της περιθωριοποίησης, που μπορεί να επιφέρει μια δύσκολη νόσος, είναι σημαντικά για τους ασθενείς μας άρα και για εμάς στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ». Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης (ΚΗΦΑ) της Μονάδας προσφέρει όμορφες στιγμές χαράς, δημιουργικότητας και ξενοιασιάς σε ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες μιας επικίνδυνης νόσου.

Το ΚΗΦΑ ξεκίνησε να λειτουργεί το 2011 από εκπαιδευμένους εθελοντές με την παρουσία και νοσηλευτών της Μονάδας, αρχικά μια φορά την εβδομάδα και σύντομα δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, και έτσι συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Αν οι ασθενείς δεν έχουν τρόπο να έρθουν στο ΚΗΦΑ, οι εθελοντές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» φροντίζουν να τους φέρουν έως τη Μονάδα.

Στο ΚΗΦΑ για 4 ώρες κάθε φορά οι ασθενείς που συμμετέχουν περνάνε όμορφα και δημιουργικά κάνοντας παρέα με άλλους ασθενείς και εθελοντές, πίνοντας μαζί τον καφέ τους, συζητώντας για ζητήματα που τους απασχολούν ή θέματα με ευκαιρία κάποια επίκαιρη γιορτή ή σημαντική ημέρα. Επίσης, απασχολούνται δημιουργικά με αφήγηση, ζωγραφική, χειροτεχνίες, ενώ έχουν τη δυνατότητα για προσωπική φροντίδα των άκρων, κομμωτήριο και υδροθεραπεία. Πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους μοιράζονται ένα κέρασμα.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες, η ευκαιρία κοινωνικοποίησης καθεαυτή τους δίνει τη δυνατότητα να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν βιώματα και συναισθήματα.
Ο χώρος που πραγματοποιείται το ΚΗΦΑ είναι ζεστός και φωτεινός, γεμάτος με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των ίδιων των ασθενών.

Συχνά στο ΚΗΦΑ οι ασθενείς δέχονται επισκέψεις από σχολεία, φοιτητές και καλλιτέχνες και όλοι μαζί συζητάνε, τραγουδάνε και μοιράζονται ευχάριστες στιγμές.

Οι ασθενείς που συμμετέχουν στο ΚΗΦΑ μπορούν ταυτόχρονα να φροντίζονται και σε άλλες υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», όπως στο σπίτι τους ή στον Ξενώνα.

Η ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» εφαρμόζει πιστοποιημένο από την TUV HELLAS (TUV NORD) Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο σπίτι των ασθενών και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']