Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας

Τι μπορεί να μου προσφέρει ο Ξενώνας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»;

Ο Ξενώνας είναι ένας άρτια και υπερσύγχρονα εξοπλισμένος χώρος φροντίδας, όπου εξειδικευμένο και γεμάτο αγάπη προσωπικό προσφέρει δωρεάν Ανακουφιστική Φροντίδα σε ασθενείς που θέλουν να ενταχθούν σε αυτόν για διάφορους λόγους:

  • Έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, κυρίως σχετικά με τον έλεγχο δύσκολων συμπτωμάτων που δε μπορούν να ελεγχθούν σωστά στο σπίτι, όπως ο πόνος, η ναυτία, η δύσπνοια, η έντονη αδιαθεσία κ.ά..
  • Χρειάζονται βοήθεια και στήριξη στις οικογένειές τους σχετικά με την ασθένεια και το τι καλούνται να αντιμετωπίσουν εκείνη τη στιγμή, καθώς και μια σύντομη ανάπαυλα από την απαιτητική φροντίδα του ασθενούς.
  • Ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο και επιθυμούν η εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζονται να τους δοθεί στον Ξενώνα.

Ο Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» ξεκίνησε να λειτουργεί στις 29 Ιανουαρίου του 2018 και είναι ο πρώτος Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες σε αυτόν παρέχονται εντελώς δωρεάν, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ή μη κάλυψης του ασθενούς.

Αν χρειάζεστε τη βοήθειά μας, θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας στον Ξενώνα και να σας φροντίσουμε.


Απάντησεις σε συχνές ερωτήσεις για τον Ξενώνα

Ο Ξενώνας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στα Σπάτα, στην οδό Αγίου Δημητρίου 23. Διαθέτει δύο ορόφους με συνολικά επτά δωμάτια, δύο δίκλινα και πέντε μονόκλινα, και συνολικά εννέα κλίνες.

Θα φιλοξενηθείτε σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο ανάλογα με τις νοσηλευτικές σας ανάγκες, τις προτιμήσεις σας και τη διαθεσιμότητα.

Το κάθε δωμάτιο εκτός από το υπερσύγχρονο κρεβάτι του ασθενούς έχει δική του τουαλέτα, κουζινάκι με βασικό εξοπλισμό, ντουλάπες, τηλεόραση και τηλέφωνο. Υπάρχει σύστημα ενδοεπικοινωνίας με τη στάση νοσηλευτών και δωρεάν ασύρματο δίκτυο.

Επίσης, στα δωμάτια εκτός από τον ασθενή υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθεί και ένας φροντιστής του, αν το επιθυμεί.

Στον πρώτο όροφο του Ξενώνα υπάρχει ένα ζεστό και φωτεινό σαλόνι για τις οικογένειες και τους ασθενείς που θέλουν να απομακρυνθούν για λίγο από τα δωμάτιά τους. Στο χώρο υπάρχει βιβλιοθήκη από την οποία μπορείτε να δανειστείτε κάποιο βιβλίο, για να γεμίσετε εποικοδομητικά το χρόνο σας.

Ο Ξενώνας στελεχώνεται από Νοσηλευτές Ανακουφιστικής Φροντίδας και Βοηθούς Νοσηλευτών, οι οποίοι αποτελούν μέρος της Διεπιστημονικής Ομάδας. Οι γιατροί, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, ο Ψυχολόγος, ο Φυσιοθεραπευτής, η Εργοθεραπεύτρια θα σας επισκέπτονται σε πρωινό ωράριο ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ο Ξενώνας δεν διαθέτει ιατρό στο χώρο το απόγευμα και το βράδυ, αλλά πάντα υπάρχει εφημερεύων ιατρός εξ’ αποστάσεως. Αν θελήσετε να μιλήσετε με ιερέα ή να συμμετέχετε σε κάποιο μυστήριο, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Επίσης, Τρίτη και Πέμπτη μπορείτε να συμμετέχετε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης. Αν δε μπορείτε να απομακρυνθείτε από το κρεβάτι σας, μπορείτε να ζητήσετε συντροφιά ή δημιουργική απασχόληση από τους Εθελοντές και την Εργοθεραπεύτριά μας.

Διαβάστε περισσότερα για την διαδικασία εισαγωγής στον Ξενώνα εδώ.

Ο χρόνος παραμονής διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Γενικά, ο Ξενώνας είναι ένας χώρος σύντομης φιλοξενίας για φροντίδα, περίπου για δύο εβδομάδες. Η κατάσταση της υγείας σας παρακολουθείται συνεχώς από το προσωπικό του Ξενώνα. Αν συνεχίζετε να χρειάζεστε Ανακουφιστική Φροντίδα, αλλά όχι τόσο εντατική, όπως αυτή που προσφέρεται στον Ξενώνα, θα σας συμβουλεύσουμε να συνεχίσετε να φροντίζεστε από τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στο σπίτι σας ή -αν μένετε  εκτός της περιοχής της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής- θα προσπαθήσουμε να σας διασυνδέσουμε με την κατάλληλη δομή Υποστήριξης.

Πολλοί άνθρωποι αγχώνονται και φοβούνται την εισαγωγή στον Ξενώνα, γιατί νομίζουν ότι είναι ένας χώρος, όπου θα μείνουν και δε θα γυρίσουν σπίτι. Στην πραγματικότητα η φροντίδα στον Ξενώνα είναι σύντομης διάρκειας και οι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι, καθώς στόχος της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι ο ασθενής να φροντίζεται στον χώρο που εκείνος επιθυμεί.

Αν παρουσιαστεί ανάγκη, μπορεί να υπάρξει μικρή παράταση στην παραμονή σας, μετά από αξιολόγηση και πρόταση των λειτουργών υγείας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Φυσικά, η φιλοξενία στον Ξενώνα μπορεί να επαναληφθεί, αν χρειαστεί ξανά.

Θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας τη φαρμακευτική σας αγωγή, την οποία θα έχετε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας, καθώς η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» δεν διαθέτει φάρμακα ή φαρμακείο. Ό,τι δε χρησιμοποιήσετε, θα σας επιστραφεί με το εξιτήριο. Θα πρέπει να έχετε, επίσης, μαζί σας τον ιατρικό σας φάκελο (εξετάσεις, ιατρικά σημειώματα, πρόσφατα εξιτήρια κ.λπ.)

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε τα ρούχα σας, νυχτικά ή πιτζάμες, παντόφλες και είδη προσωπικής υγιεινής (χτένα, οδοντόβουρτσα κλπ). Για το πλύσιμό των προσωπικών σας ενδυμάτων θα πρέπει να φροντίσει κάποιος από τους οικείους σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στις ντουλάπες που υπάρχουν στα δωμάτια. Για λόγους ασφαλείας σας προτρέπουμε να μην φέρετε μαζί σας είδη μεγάλης αξίας ή μεγάλα χρηματικά ποσά. Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» δεν φέρει καμία ευθύνη για τη φύλαξή τους.

Ο ιματισμός (σεντόνια, πετσέτες κ.λπ.) παρέχεται και πλένεται από τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» θεωρούμε πολύ σημαντικές τις σχέσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Γι’ αυτό ενθαρρύνουμε τους συγγενείς και φίλους σας να σας επισκέπτονται, εφόσον το επιθυμείτε και εσείς. Είναι ευπρόσδεκτοι καθημερινά, 10.00-14.00 & 17.30-20.00.  Εάν κάποιος θέλει να παραμείνει επιπλέον χρόνο μαζί σας ή να διανυκτερεύσει μαζί σας, υπάρχει δυνατότητα και θα πρέπει να συνεννοηθεί σχετικά με τους Νοσηλευτές του Ξενώνα.

Όλα τα γεύματα σε ασθενείς και συνοδούς είναι προσφορά της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Εσείς δε χρειάζεται να φέρετε τίποτα. Για τους ασθενείς το πρωινό σερβίρεται από τις 8.30, το δεκατιανό στις 11.00, το μεσημεριανό στη 13.30, το απογευματινό στις 17.00 και το βραδινό στις 18.30. Καφές και αφεψήματα σερβίρονται και ενδιάμεσα, αν το επιθυμείτε. Υπάρχει ελαστικότητα στα ωράρια αυτά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια τα γεύματα που σας προσφέρουμε να έχουν ποικιλία, να είναι κατάλληλα για την κατάστασή σας, τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Αν ακολουθείτε ειδική δίαιτα, ενημερώστε μας, για να σας προσφέρουμε τα σωστά γεύματα.

Στον Ξενώνα δεν επιτρέπεται το κάπνισμα για κανέναν, προσωπικό, ασθενείς, συνοδούς, επισκέπτες. Αν επιθυμείτε να καπνίσετε, ζητήστε από το νοσηλευτικό προσωπικό να σας υποδείξει τον καθορισμένο χώρο στο προαύλιο, όπου μπορείτε να καπνίσετε.


Μάθετε περισσότερα για τον Ξενώνα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']