Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Διεπιστημονική Ομάδα

Γνωρίστε τη Διεπιστημονική Ομάδα της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Η κινητήρια δύναμη στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», όπως σε κάθε Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας, είναι η Διεπιστημονική Ομάδα της. Για την αντιμετώπιση των πολυδιάστατων και σύνθετων αναγκών των ασθενών και των οικογενειών τους, είναι απαραίτητο οι λειτουργοί που υπηρετούν τους διαφορετικούς τομείς της Διεπιστημονικής Ομάδας (ιατρική, νοσηλευτική, ψυχολογία, κοινωνικές επιστήμες κ.λπ.) να συνεργάζονται αρμονικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του ατομικού σχεδίου φροντίδας κάθε ασθενούς.


ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ – ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΛΩΝ «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

 

περισσότερα

Η Διεπιστημονική Ομάδα της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» αποτελείται από:

 • Νοσηλευτές Ανακουφιστικής Φροντίδας, οι οποίοι κάνουν όλες τις νοσηλευτικές πράξεις και επιπλέον δίνουν πρακτικές συμβουλές και ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς και τους φροντιστές τους. Στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» υπάρχει μια ομάδα Νοσηλευτών που πραγματοποιεί επισκέψεις και φροντίζει τους ασθενείς στο σπίτι τους, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και τον Ξενώνα.
 • Ιατρούς, που είναι υπεύθυνοι για όλα τα ζητήματα ιατρικής φροντίδας, για τη ρύθμιση των συμπτωμάτων, τόσο στο σπίτι όσο και στον Ξενώνα.
 • Ψυχολόγο, ο οποίος βοηθά τους ασθενείς και τους φροντιστές να διαχειριστούν το συναισθηματικό και ψυχολογικό βάρος που συνοδεύει μια σοβαρή νόσο.
 • Κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι βοηθούν στη διευθέτηση πρακτικών, νομικών και οικονομικών ζητημάτων που πιθανά να προκύψουν από την ασθένεια, όπως είναι η διεκδίκηση συντάξεων και επιδομάτων, η ρύθμιση χρεών, η σύνταξη διαθήκης κ.ά. Επίσης, έχουν την ευθύνη για τη διασύνδεση με την υπηρεσία στήριξης στο πένθος.
 • Φυσιοθεραπευτή, ο οποίος βοηθά να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν οι ασθενείς τη δύναμη και την κινητικότητά τους, παρέχει συμβουλές και τον αντίστοιχο εξοπλισμό, για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των ασθενών στο σπίτι.
 • Εργοθεραπευτή, ο οποίος βοηθά τους ασθενείς να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους απασχολώντας τους δημιουργικά με ευχάριστες δραστηριότητες στο σπίτι τους, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και τον Ξενώνα.
 • Βοηθούς Νοσηλευτών, οι οποίοι βοηθούν το νοσηλευτικό έργο, κυρίως σε πρακτικά ζητήματα, όπως η φροντίδα σώματος και τα γεύματα για τους ασθενείς του Ξενώνα.
 • Ιερέα, ο οποίος, εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής και οι φροντιστές, μπορεί να τους παρέχει πνευματική στήριξη και καθοδήγηση.

Στο έργο τους οι λειτουργοί υγείας πλαισιώνονται από:

 • μια Διοικητική Ομάδα που φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας παρέχοντας υποστηρικτικές εργασίες.
 • μια πολυάριθμη Ομάδα Εθελοντών, οι οποίοι αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες των λειτουργών υγείας.
 • τις εργαζόμενες του Τμήματος Καθαριότητας και Επιμέλειας, που φροντίζουν οι εγκαταστάσεις της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» να είναι καθαρές, ασφαλείς και όμορφες για τους ασθενείς μας.
 • τις τραπεζοκόμους, που φροντίζουν τη διατροφή των ασθενών και των συνοδών τους στον Ξενώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']