• Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας
ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter

International Songwriting Project  for change, loss and grief

Μια διαφορετική και δημιουργική συνεργασία έχει ξεκινήσει η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» με το St Columba’s Hospice της Σκωτίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «International Songwriting Project  for change, loss and grief».

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Saint Columba’s Hospice και συμμετέχουν από τη Σκωτία το Δημοτικό σχολείο George Heriots Junior School και η ΜΚΟ Fischy Music, καθώς και από την Ελλάδα τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» και η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Μέσω της μουσικής και της συγγραφής ενός τραγουδιού από τους μαθητές και τους ασθενείς οι σκοποί του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την απώλεια και το θάνατο και την έκφραση των συναισθημάτων τους από προσωπικές εμπειρίες
  • την απόκτηση δεξιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς και τους λειτουργούς υγείας στη διαχείριση συζητήσεων γύρω από την απώλεια και το θάνατο
  • την έκφραση των συναισθημάτων των ασθενών γύρω από τα θέματα αυτά
  • την ανάδειξη του έργου των Μονάδων Ανακουφιστικής Φροντίδας

Η αλλαγή, η απώλεια και το πένθος είναι θέματα που μας αγγίζουν όλους σε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Είναι γνωστό ότι όταν συμβαίνουν αλλαγές στη ζωή των οικογενειών, τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν, εφόσον μάθουν πώς να διαχειρίζονται αυτές τις αλλαγές κι έτσι να μάθουν να φροντίζουν την συναισθηματική και ψυχική τους υγεία. Η πανδημία του Covid-19 έχει προκαλέσει τεράστιες αλλαγές κι απώλειες στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα – συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης. Το παρόν πρόγραμμα αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές και απώλειες αυτές.

Ένα αντίστοιχο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το 2019 από το Saint Columba’s Hospice και την Fischy Music, μέσω του οποίου ασθενείς του Hospice και μαθητές σχολείων ήρθαν σε επικοινωνία με θέματα όπως η αλλαγή, η απώλεια και το πένθος. Το πρόγραμμα αυτό απέσπασε δύο εθνικά βραβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώνεται στις 9 Δεκεμβρίου 2021 και περιλαμβάνει

(α) μία συνάντηση γνωριμίας όλων των Φορέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα

(β) τέσσερις συναντήσεις συγγραφής τραγουδιού μεταξύ του σχολείου και των ασθενών κάθε χώρας χωριστά

(γ) μία συνάντηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας συγγραφής των τραγουδιών με όλους τους Φορείς

(δ) μία συνάντησης εορτασμού και παρουσίασης των τραγουδιών.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας