Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Ομάδα Eποπτείας

Το έργο των λειτουργών υγείας σε μια ομάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας δεν είναι εύκολο. Για να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς και καθημερινές προκλήσεις του λειτουργήματός τους, χρειάζονται και εκείνοι ψυχική και συναισθηματική στήριξη και ενδυνάμωση.

Στην Ανακουφιστική Φροντίδα οι λειτουργοί υγείας αναπτύσσουν ουσιαστικές, θεραπευτικές σχέσεις με τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Δε μένουν αμέτοχοι στις ανησυχίες, τους φόβους και τα προβλήματά των ανθρώπων που φροντίζουν εκτελώντας απλά ιατρονοσηλευτικές πράξεις. Αντίθετα, συμμετέχουν σε αυτά μοιραζόμενοι το φορτίο με τους ασθενείς.

Καθημερινά οι λειτουργοί υγείας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους έρχονται αντιμέτωποι με τη βαριά ασθένεια και το θάνατο και οικειοποιούνται τα -πολλές φορές- δυσεπίλυτα προβλήματα των ασθενών και των οικείων τους.

Για να μπορούν να συνεχίσουν να εμπλέκονται συναισθηματικά με τους ανθρώπους που φροντίζουν, να αναπτύσσουν θεραπευτικές σχέσεις μαζί τους και να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους, πρέπει και οι ίδιοι να φροντίζουν τους εαυτούς τους, να αποφορτίζονται και να ενδυναμώνονται συναισθηματικά και ψυχικά.

Στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» φροντίζουμε οι λειτουργοί υγείας μας να αποφορτίζονται και να ενδυναμώνονται με τους εξής τρόπους:

  • Κανένας λειτουργός υγείας δεν φροντίζει ασθενείς μόνος του, αλλά συνεργαζόμενος με άλλους συναδέλφους του μέσα στο πλαίσιο της ομάδας φροντίδας, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της Ανακουφιστικής Φροντίδας. Το φορτίο με τον τρόπο αυτό διαμοιράζεται και οι λειτουργοί νιώθουν την ασφάλεια της ομάδας.
  • Πραγματοποιούνται καθημερινά συσκέψεις της Διεπιστημονικής Ομάδας, όπου συζητούνται τα προβλήματα και οι ανησυχίες τους σχετικά με τους ασθενείς.
  • Εκπαιδεύουμε συνεχώς τους λειτουργούς υγείας, ώστε να βελτιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να νοιώθουν επαρκείς στο ρόλο τους.
  • Ανά δύο εβδομάδες πραγματοποιούνται συνεδρίες εποπτείας για την ενδυνάμωση της διεπιστημονικής ομάδας και την ψυχοσυναισθηματική στήριξη των λειτουργών υγείας.
  • Διοργανώνουμε συχνά ευκαιρίες για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της ομάδας: Εκδρομές, γεύματα, γιορτές, πρωταθλήματα κ.ά.!
  • Οι λειτουργοί υγείας συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν την εργασία τους και τον τρόπο λειτουργίας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']