Αρχονταρίκι 22 Μαΐου 2016


"Η Συμμετοχή του Ασθενούς στη Λήψη των Αποφάσεων"

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Αρχονταρίκι της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το ρόλο του ασθενούς στη λήψη αποφάσεων σχετικών με την πορεία της υγείας και της θεραπείας του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πιανίστα Brian Voll και τον μπασίστα Μάνο Λούτα, οι οποίοι ζέσταναν την ατμόσφαιρα με τις μελωδίες τους.

Στη συνέχεια η Γυναικολόγος-Ογκολόγος, Εξειδικευμένη στην Ανακουφιστική Φροντίδα, Διευθύντρια της ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» κα Αλίκη Τσερκέζογλου με τη συνδρομή της ιατρού της Μονάδας κας Ειρήνης Παναγιώτου συντόνισαν τη συζήτηση γύρω από το πολύ σοβαρό θέμα της λήψης αποφάσεων για σημαντικά ζητήματα σχετικά με την πορεία της υγείας και της θεραπείας του ασθενούς και διερευνήθηκαν έννοιες όπως η αυτονομία, η πληροφορημένη συναίνεση, η ικανότητα δικαιοπραξίας, ο προγραμματισμός της φροντίδας κ.α.

Σημαντικά ερωτήματα που συζητήθηκαν ήταν το κατά πόσο και υπό ποιες συνθήκες ο ασθενής πρέπει να λαμβάνει ο ίδιος τις αποφάσεις που αφορούν τη φροντίδα και τη θεραπεία του, ποιος εναλλακτικά και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να τον εκπροσωπήσει στη λήψη των αποφάσεων αυτών, ποιος ο ρόλος του ιατρού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η βραδιά έκλεισε με την ανανέωση του ραντεβού για την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στο τελευταίο Αρχονταρίκι της χρονιάς με θέμα «Οπιοφοβία: Τα αναλγητικά φάρμακα προκαλούν εθισμό;»

Διαβάστε περισσότερα...
 

donate now blue


TUV hellas iso9001