• Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας
ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter

Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (10ος 2021)

Προτεραιότητά μας η ασφάλεια όλων –  Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (10ος 2021)

Ως «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με στόχο την ασφάλεια όλων, έχουμε αποφασίσει να λάβουμε τα μέτρα που περιγράφονται στη συνέχεια ακολουθώντας τις απαιτήσεις της Πολιτείας και τις διεθνείς καλές πρακτικές. Συμμορφούμενοι με τη νομοθεσία όλοι οι εργαζόμενοι της Μονάδας και οι εθελοντές που διακονούν σε αυτή είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Για να πετύχουμε τον στόχο μας, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε όλοι αυτά τα μέτρα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας ως προς την τήρησή τους στις ιδιαίτερες και απαιτητικές συνθήκες που βιώνουμε.

Για οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ως προς την πανδημία κορωνοϊού, μπορείτε να καλέσετε στο 210-6635955 ή να στείλετε email στο galilee@galilee.gr και η Επιτροπή Λοιμώξεων της Μονάδας θα μοιραστεί μαζί σας τις ανησυχίες σας.

 

Εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού και συμμορφούμενοι με τις προσταγές της Πολιτείας, αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε τις επισκέψεις στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» για την ασφάλεια των ασθενών μας αλλά και του προσωπικού, ώστε να παραμείνει υγιές, για να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς μας που το έχουν ανάγκη.

Έτσι:

 • Επισκεπτήριο στους ασθενείς που φροντίζονται στον Ξενώνα από τους οικείους τους πραγματοποιείται αυτή την περίοδο με αυστηρά μέτρα. Γνωρίζουμε ότι ο περιορισμός της  επαφής και δια ζώσης επικοινωνίας επιφέρει δυσκολίες στους ασθενείς και τους οικείους τους -όπως και σε εμάς- αλλά είναι επιβεβλημένος τόσο από την ισχύουσα Νομοθεσία όσο και από τις συνθήκες και την ανάγκη διαφύλαξης της ασφάλειας όλων. Συγκεκριμένα, επισκέψεις σε ασθενείς του Ξενώνα μπορούν να πραγματοποιηθούν μια φορά ανά 7 ημέρες και μόνο με την προσκόμιση και επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό (για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο απαιτείται μοριακός έλεγχος (PCR) σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την επίσκεψη ή ένα ταχύ τεστ αντιγόνου (Rapid Test) είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν. Εάν ο επισκέπτης δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο οφείλει να πραγματοποιήσει έναν μοριακό έλεγχο (PCR) σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την επίσκεψη).

Κατά τις επισκέψεις πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα (κάθε φορά μόνο ένας επισκέπτης, ελεύθερος συμπτωμάτων, για λίγο χρόνο, υποχρεωτικά με χρήση διπλής μάσκας, εφαρμογή υγιεινής των χεριών, τήρηση της κοινωνικής απόστασης και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου ως προς την κατάσταση της υγείας του και την πιθανότητα έκθεσής του στον ιό).

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή περιπτώσεις ασθενών που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες, οι λειτουργοί υγείας της Μονάδας θα αποφασίσουν αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί κάποια επιπλέον, σύντομη επίσκεψη στον ασθενή.

Σε κάθε περίπτωση, πριν προσέλθετε στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», θα πρέπει να έχετε συνεννοηθεί τηλεφωνικά στο 210-6635955, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να μη σας επιτραπεί η είσοδος. Το προσωπικό της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» θα σας ενημερώσει για όλα τα απαιτούμενα μέτρα και θα σας δώσει τις διευκρινίσεις που χρειάζεστε.

 • Άλλου είδους επισκέψεις στη Μονάδα δεν πραγματοποιούνται, παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα επείγουσες συντηρήσεις για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας της. Σε αυτή την περίπτωση ο επισκέπτης οφείλει να τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (πριν την προσέλευσή του στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» πρέπει να έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη Μονάδα και να έχει συμπληρώσει ειδικό ερωτηματολόγιο. Κατά την είσοδό του οφείλει να θερμομετρηθεί και να συμπληρώσει τα στοιχεία του για τις ανάγκες ιχνηλάτησης, να χρησιμοποιεί μάσκα καθόλη τη διάρκεια παραμονής του στη Μονάδα, να εφαρμόζει υγιεινή των χεριών κατά την είσοδό του και κατά την κίνηση σε άλλους χώρους, να διατηρεί την απαραίτητη κοινωνική απόσταση)
 • Κάθε φορά που θα έρθετε ως επισκέπτης στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» θα σας ζητηθεί να μας δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας για τις ανάγκες ιχνηλάτησης και να συμπληρώσετε ειδικό ερωτηματολόγιο που έχει στόχο να διασφαλίσουμε ότι δεν έχετε συμπτώματα συμβατά με Covid-19 ή δεν έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει συμπτώματα κορωνοϊού.

Τέτοια συμπτώματα ενδεικτικά είναι:

 • Υψηλή θερμοκρασία σώματος, μεγαλύτερη από 37,8ο Κελσίου. Αν νοιώθετε ζεστοί στο στήθος ή την πλάτη, τότε πιθανά να έχετε πυρετό
 • Νεοεμφανιζόμενος, συνεχόμενος βήχας. Θα μπορέσετε να τον αναγνωρίσετε, αν βήχετε πολύ για περισσότερο από μια ώρα ή αν εμφανίσετε τρία ή περισσότερα επεισόδια βήχα σε 24 ώρες (αν έχετε συχνά βήχα, ίσως είναι χειρότερος από ότι συνήθως)
 • Απώλεια ή αλλαγή στην αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησης
 • Δύσπνοια

Η ειλικρινής συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του κοινού στόχου της ασφάλειας όλων

 • Ως επισκέπτης οφείλετε να φοράτε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παραμονής σας στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και να εφαρμόζετε υγιεινή των χεριών κατά την είσοδό σας σε αυτή και την τυχόν είσοδό σας σε άλλους χώρους, όπως στα δωμάτια των ασθενών. Σας παρακαλούμε να φέρετε μαζί σας τη δική σας μάσκα, αλλιώς ίσως μπορέσουμε να σας προμηθεύσουμε εμείς. Σε κάθε περίπτωση χωρίς μάσκα δεν επιτρέπεται η παραμονή σε οποιονδήποτε χώρο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Πιθανά να σας ζητήσουμε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον γάντια και ποδιά για μείωση της διασποράς
 • Παρακαλούμε τηρήστε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου από οποιονδήποτε άλλο βρίσκεται στον ίδιο χώρο με εσάς
 • Παρακαλούμε ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του προσωπικού της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι συνθήκες για όλους, είναι δύσκολες και για εμάς στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ». Για αυτό σας ευχαριστούμε θερμά που συνεργάζεστε μαζί μας με κοινό στόχο την ασφάλεια όλων μας.

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να συνεχίσουμε να παρέχουμε τη φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς μας, οι φροντιστές και οι οικογένειές τους παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό απαιτεί αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας και ενέχει πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε μέτρα, για να διατηρήσουμε ασφαλείς τους ασθενείς μας και τους οικείους τους, αλλά και το προσωπικό της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ώστε να μπορεί να παρέχει τη φροντίδα του σε όσους την έχουν ανάγκη καθόλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου.

 • Οι Λειτουργοί Υγείας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» συνεχίζουν να επισκέπτονται τους ασθενείς μας στα σπίτια τους λαμβάνοντας οι ίδιοι όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και ζητώντας από τους ασθενείς και τους οικείους τους να κάνουν το ίδιο, εφόσον η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει. Αν η επίσκεψη δεν είναι επείγουσα, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσουμε εναλλακτικά στο τηλέφωνο ή μέσω βιντεοκλήσης
 • Πριν από κάθε κατ’ οίκον επίσκεψη πραγματοποιείται τηλεφωνική επικοινωνία, για να επιβεβαιώσουμε μέσω ειδικού ερωτηματολογίου ότι οι ασθενείς δεν έχουν συμπτώματα κορωνοϊού ούτε έχουν εκτεθεί στον ιό. Αν υπάρξει υποψία έκθεσης στον ιό ή συμπτώματα συμβατά με κορωνοϊό πιθανά η επίσκεψη να ακυρωθεί. Αν είναι μεγάλη ανάγκη να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα ατομικής προστασίας από όλους
 • Οι ασθενείς και οι φροντιστές τους κατά τη διάρκεια των κατ’ οίκον επισκέψεων θα πρέπει να χρησιμοποιούν και εκείνοι τα μέτρα ατομικής προστασίας -κυρίως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις- εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους και τους είναι ανεκτά
 • Το τηλέφωνο επειγόντων συνεχίζει να λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου για όποιον ασθενή μας αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση και χρειάζεται συμβουλές και στήριξη
 • Συνεχίζουμε να φροντίζουμε ασθενείς στον Ξενώνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή σε αυτόν είναι ο ασθενής, εάν είναι εμβολιασμένος ή έχει πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου 6μήνου) και είναι χωρίς συμπτώματα σχετιζόμενα με covid-19, να προσκομίσει ένα μοριακό τεστ (PCR) με λήψη έως 48ώρες πριν την εισαγωγή στον Ξενώνα και επιπλέον κατά την προσέλευσή του θα του πραγματοποιείται ένα Rapid Test από τους λειτουργούς υγείας του Ξενώνα. Εάν ο ασθενή είναι μη εμβολιασμένος και χωρίς συμπτώματα σχετιζόμενα με covid-19, τότε θα χρειαστεί να προσκομίσει δύο μοριακά τεστ (PCR) με διάστημα 48 ωρών και επιπλέον κατά την προσέλευσή του θα του πραγματοποιείται ένα ένα Rapid Test.
 • Η διαμονή φροντιστών στον Ξενώνα είναι σημαντική και για τον ασθενή και για τους ίδιους, πρέπει να γίνεται όμως με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σε περίπτωση που ο φροντιστής είναι εμβολιασμένος, τότε για να διαμείνει στον Ξενώνα θα πρέπει να προσκομίσει ένα μοριακό τεστ (PCR) έως 48ώρες πριν την εισαγωγή. Κατά την εισαγωγή στον Ξενώνα θα ακολουθήσει και ένα Rapid Test. Σε περίπτωση που ο φροντιστής δεν είναι εμβολιασμένος, τότε θα πρέπει να προσκομίσει δυο μοριακά τεστ (PCR) έως 48ώρες πριν την εισαγωγή. Κατά την εισαγωγή στον Ξενώνα θα ακολουθήσει και ένα Rapid Test.
 • Επισκεπτήριο στους ασθενείς που φροντίζονται στον Ξενώνα από τους οικείους τους πραγματοποιείται αυτή την περίοδο με αυστηρά μέτρα:
  • Πριν την επίσκεψη θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση στο 210-6635955, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να μη σας επιτραπεί η είσοδος
  • Σε κάθε ασθενή επισκέψεις πραγματοποιούνται μια φορά ανά 7 ημέρες. Εξαίρεση μπορεί να γίνει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατόπιν απόφασης του προσωπικού της Μονάδας, για ασθενείς που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες
  • Επισκέψεις πραγματοποιούνται μόνο με την προσκόμιση και επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό (για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο απαιτείται μοριακός έλεγχος (PCR) σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την επίσκεψη ή ένα ταχύ τεστ αντιγόνου (Rapid Test) είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν. Εάν ο επισκέπτης δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο οφείλει να πραγματοποιήσει έναν μοριακό έλεγχο (PCR) σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την επίσκεψη).
  • Τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης (μόνο ένας επισκέπτης κάθε φορά, ελεύθερος συμπτωμάτων, για λίγο χρόνο, υποχρεωτικά με χρήση διπλής μάσκας, εφαρμογή υγιεινής των χεριών, τήρηση της κοινωνικής απόστασης και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου ως προς την κατάσταση της υγείας του και την πιθανότητα έκθεσής του στον ιό).
 • Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης (ΚΗΦΑ) επαναλειτουργεί από Οκτώβριο 2021 μόνο με περιορισμένο αριθμό ασθενών και εθελοντών που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Οι συμμετέχοντες στο ΚΗΦΑ  θα πρέπει να είναι ελεύθεροι συμπτωμάτων και προσερχόμενοι θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, θα θερμομετρούνται και θα πραγματοποιείται ένας επί τόπου έλεγχος (rapid test) από το προσωπικό της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Κατά την παραμονή όλων στο χώρο του ΚΗΦΑ θα πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα (χρήση μάσκας, εφαρμογή υγιεινής των χεριών, αποφυγή συνωστισμού και τήρηση της κοινωνικής απόστασης).

Για τους υπόλοιπους ασθενείς που δεν είναι εφικτό να προσέλθουν στο ΚΗΦΑ οι εθελοντές του βρίσκονται σε πολύ συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους και κάποιες φορές τους κάνουν συντροφιά στο σπίτι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και προφυλάξεις.

 • Αν είστε ασθενής, για την καλύτερη προστασία και ασφάλειά σας από τον κορωνοϊό, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:
  • Δε θα πρέπει να αμελείτε τις εξετάσεις και τις θεραπείες σας σύμφωνα με τις συστάσεις των θεραπόντων ιατρών σας ή/και της ομάδας φροντίδας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Οι εργαστηριακοί έλεγχοι καλό θα είναι να πραγματοποιούνται στα πλησιέστερα εργαστήρια στον τόπο κατοικίας σας
  • Σε περίπτωση που εσείς ή κάποιος στο άμεσο περιβάλλον σας εμφανίσετε συμπτώματα συμβατά με αυτά της λοίμωξης Covid-19 (ενδεικτικά: πυρετός, βήχας που επιμένει, δύσπνοια, αγευσία, ανοσμία, ρίγη, μυϊκοί πόνοι κ.ά) ή σε περίπτωση επαφής με άτομο που νόσησε από COVID-19 τις προηγούμενες 2-3 εβδομάδες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας ή/και την ομάδα φροντίδας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για οδηγίες
  • Να μην πηγαίνετε άσκοπα στο Νοσοκομείο
  • Να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και συναντήσεις. Αν αυτές είναι απαραίτητες φροντίστε να μειώσετε το χρόνο και τη συχνότητά τους
  • Να χρησιμοποιείτε πάντα, όπου χρειάζεται, τα μέτρα ατομικής προστασίας (ορθή χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών, αποφυγή συνωστισμού και τήρηση αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο) ιδίως όταν επισκέπτεστε χώρους υγείας. Η ομάδα φροντίδας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» μπορεί να σας εκπαιδεύσει σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας
  • Καλό θα είναι να εγγραφείτε στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης
  • Ενημερώστε την ομάδα φροντίδας σας στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» για οποιαδήποτε αλλαγή της κατάστασής σας, ύποπτο σύμπτωμα ή επαφή σας, για την προστασία όλων και την μείωση της διασποράς
  • Ζητήστε στους οικείους σας ή στην ομάδα φροντίδας σας στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με την τεχνολογία. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την επικοινωνία σας κατά τις περιόδους αυξημένους μέτρων από την Πολιτεία.

Οι εθελοντές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και αυτή τη δύσκολη περίοδο παραμένουν σημαντικοί συνεργάτες του έργου μας.

Παρότι έχουν περιοριστεί αρκετά οι δραστηριότητές τους, οι εθελοντές συνεχίζουν να παρέχουν σημαντική βοήθεια σε πολλούς τομείς, όπως η μεταφορά των γευμάτων και του ιματισμού για τους ασθενείς του Ξενώνα, η υπό όρους λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης και η τηλεφωνική επικοινωνία με τους ασθενείς που δεν μπορούν να προσέλθουν σε αυτό ή επιθυμούν  συντροφιά, η μηνιαία διανομή τροφίμων στους ασθενείς, η συνοδεία του κουτιού της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για δωρεές στις κηδείες, η εξ’ αποστάσεως βοήθεια σε γραμματειακά θέματα.

Όλοι οι εθελοντές που διακονούν στη Μονάδα ή κοντά σε ασθενείς είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Προσέλευση εθελοντών στη Μονάδα για οποιοδήποτε άλλο λόγο και χωρίς προηγούμενη τηλεφωνική συνεννόηση δεν πραγματοποιείται.

Αν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για τα μέτρα που εφαρμόζουμε ως «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και συμβουλευτική σχετικά με τη λειτουργία μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Επιτροπή Λοιμώξεων της Μονάδας στο 210-6635955.

Για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη και απειλητική νόσο και για τους οικείους τους που τους φροντίζουν, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να έχουν δίπλα τους σε αυτή την απαιτητική περίοδο της ζωής τους μια ομάδα να τους στηρίζει.

Τώρα η συνεισφορά όλων είναι σημαντική περισσότερο από ποτέ, ώστε να μπορέσει η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να παραμείνει δίπλα σε όσους την έχουν ανάγκη.

Εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού έχουμε αναγκαστεί ως «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να αναβάλουμε αρκετές καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις για την οικονομική στήριξη της λειτουργίας μας. Δημιουργήθηκε, όμως, από μία ομάδα καλλιτεχνών, φίλων της Μονάδας το «Αναγνωστικό της Γαλιλαίας» ένα site με ηχογραφημένες αναγνώσεις κειμένων για την οικονομική ενίσχυσή της. Μπορείτε να το επισκεφθείτε  στο https://toanagnostikotisgalilaias.gr/, να ψυχαγωγηθείτε και να συμβάλετε στο έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

Δείτε εδώ άλλους τρόπους για να στηρίξετε τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Το καθιερωμένο ετήσιο σεμινάριο «Βασικές Αρχές στην Ανακουφιστική Φροντίδα» θα πραγματοποιηθεί και για το 2021 διαδικτυακά. Πρώτη φορά υλοποιήθηκε διαδικτυακά πιλοτικά τον Σεπτέμβριο του 2020, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των νέων εργαζομένων της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» με την παράλληλη συμμετοχή εργαζομένων και εθελοντών από δύο φορείς που προσφέρουν κατ’ οίκον Ανακουφιστική Φροντίδα, το Σύλλογο Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» και το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Νοσηλεία».

Η συνεργασία με Πανεπιστημιακές Σχολές ως προς τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών πραγματοποιείται τις περιόδους που το επιτρέπουν τα σχετικά μέτρα της Πολιτείας, πάντα τηρώντας τις σχετικές οδηγίες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει κάποιος φοιτητής την πρακτική του άσκηση στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» είναι να έχει εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού και να προσκομίσει πρόσφατο (των τελευταίων 72 ωρών) αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) κορωνοϊού, να συμπληρώνει καθημερινά ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και την πιθανότητα έκθεσής του στον ιό και να τηρεί καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» τα απαιτούμενα μέτρα (χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών, τήρηση κοινωνικής απόστασης και αποφυγή συγχρωτισμού).

Η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» με την Κοινότητα, το «Αρχονταρίκι της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»» δεν πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας λόγω και της απαγόρευσης από την Πολιτεία των πολυάριθμων συναθροίσεων.

Θα ήταν χαρά μας να σας ακούσουμε και, αν μπορούμε, να απαντήσουμε σε κάποια ανησυχία σας. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210-6635955.


Ανοιχτή Επιστολή για την Ανακουφιστική Φροντίδα στην πανδημία του Covid-19 (5ος 2020)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας