Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Ολοκλήρωση προγράμματος εσωτερικής εκπαίδευσης 2021-2022

Για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ασθενείς μας αλλά και να παραμένουμε όλοι ασφαλείς κατά την επιτέλεση του έργου μας, είναι σημαντικό να βελτιωνόμαστε και να εκπαιδευόμαστε διαρκώς. Έτσι, για ακόμα μια χρονιά η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» -όπως κάνει σταθερά όλα τα χρόνια- εκπόνησε και υλοποίησε πρόγραμμα εσωτερικής εκπαίδευσης των εργαζομένων της.

Και φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να εμβαθύνουμε σε σημαντικά θέματα της παροχής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, όπως στις πρώτες βοήθειες με εισηγητή τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Σεραφείμ Νανά και το Ηλεκτροκαρδιογράφημα με εκπαιδευτή τον Καρδιολόγο, Εθελοντή-Επιστημονικό συνεργάτη της Μονάδας κ. Ευτύχιο Σινιοράκη.
Πολύ σημαντική ήταν και η ευκαιρία που μας δόθηκε για εμβάθυνση στις νευροεκφυλιστικές νόσους και τη σημασία της Ανακουφιστικής Φροντίδας για τους ασθενείς που ζουν με αυτές, με εισηγητές τους καταξιωμένους επιστήμονες κ. Ελισσαίο Καραγεωργίου, Επιστημονικό Διευθυντή του Νευρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, και την Καθηγήτρια στο University of Minnesota Prof. Tiryaki Ezgi.

Ιδιαίτερα βοηθητική ήταν και η παρουσίαση από συναδέλφους των ρόλων διαφορετικών ειδικοτήτων στο πλαίσιο της Ανακουφιστικής Φροντίδας, καθώς και τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων επικοινωνίας. Θέματα που άπτονται της πνευματικής φροντίδας αναλύθηκαν από τους ιερείς της Μονάδας. Μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν η εκπαίδευσή μας στην Ασφαλή Οδήγηση, από τον θρύλο των αγώνων αυτοκινήτου Ιαβέρη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την συμβολή τους στο εκπαιδευτικό έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»!

Το τμήμα εκπαίδευσης προγραμματίζει ήδη για το νέο ακαδημαϊκό έτος εκπαιδεύσεις με ποικίλη θεματολογία. Το βάρος προβλέπεται να δοθεί στη βελτιστοποίηση χρήσης κλινικών εργαλείων αξιολόγησης των εκβάσεων, όπως είναι το IPOS. Επίσης, προβλέπεται να συστηματοποιηθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ήδη πιλοτικά για παρουσίαση από τους λειτουργούς υγείας μελετών περίπτωσης ασθενών της Μονάδας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επιστημονικό και κλινικό ενδιαφέρον, καθώς επίσης και η παρουσίαση ενδιαφερόντων και σύγχρονων άρθρων από τη διεθνή βιβλιογραφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']