• Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας
ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter

Θεατρικό αναλόγιο με λόγο και μουσική με την Όλια Λαζαρίδου και τον Στέλιο Βαφέα

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2015 όσοι παραβρέθηκαν στο τρίτο Αρχονταρίκι που διοργάνωσε η ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ήρθαν αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη: Η κουβέντα σχετικά με την Ανακουφιστική Φροντίδα αναπτύχθηκε γύρω από τις αναγνώσεις της αγαπημένης ηθοποιού Όλιας Λαζαρίδου και τις μουσικές μελωδίες του Στέλιου Βαφέα.

Η Όλια Λαζαρίδου ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο «Τι να’ναι προσευχή» της Σοφίας Ξένη, της νοσοκόμας που στάθηκε στο πλευρό και ανακούφισε πολλούς ασθενείς κατά την τέλεση του λειτουργήματός της. Από τις καρδιακές αφηγήσεις της κας Ξένη που τόσο ζεστά ανέγνωσε η Όλια Λαζαρίδου δόθηκε η αφορμή να ξεκινήσει μια ουσιαστική και ειλικρινής κουβέντα γύρω από θέματα που άπτονται της Ζωής, της Προσευχής, της Ασθένειας και της Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η κα Αλίκη Τσερκέζογλου, Γυναικολόγος-Ογκολόγος και Διευθύντρια της Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», με αφορμή τη φράση της κας Ξένη «Δε ξέρω αν ανακουφιστήκατε από τον πόνο ή από τις αγωνίες του» έκανε μια σύντομη παρουσίαση του τι είναι ο ολικός πόνος, ο πόνος δηλαδή που δε περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα αλλά έχει ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις, ενισχύοντας περαιτέρω τη συζήτηση σχετικά με την Ανακουφιστική Φροντίδα ενώ στη συνέχεια παρουσίασε σύντομα τους τρόπους και τους χώρους παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας από την «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Στα αποσπάσματα που ανέγνωσε η Όλια Λαζαρίδου, εκτός από τον ασθενή και όσα βιώνει, διαφαίνεται επίσης και ο ρόλος του νοσηλευτή ως του ανθρώπου που μπορεί να σταθεί στο πλάι και να ακουμπήσει τον πόνο του δοκιμαζόμενου ασθενή, ρόλο για τον οποίο μίλησε η Υπεύθυνη Έρευνας και Εκπαίδευσης της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και Καθηγήτρια Νοσηλευτικής του Ε.Κ.Π.Α. κα Έλσα Πατηράκη.

Η βραδιά έκλεισε υπό τους ήχους της κιθάρας και τα τραγούδια που σιγοτραγούδησαν οι παραβρισκόμενοι συνοδεύοντας την Όλια Λαζαρίδου και τον Στέλιο Βαφέα.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου με θέμα συζήτησης το πώς ανακοινώνονται οι δυσάρεστες ειδήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας