• Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας
ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
Tι είναι η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

H  «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι μία νέα δράση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», πρωτοποριακή για τη χώρα μας, που θα διεξάγεται από το 2022 και κάθε χρόνο με τη συνεργασία των οκτώ Δήμων της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή και θα διοργανωθούν από τους οκτώ Δήμους. Ξεκινάμε με μία συμβολική πεζοπορία και εορταστική εκδήλωση που φέτος θα πραγματοποιηθούν στα Σπάτα, όπου είναι και η έδρα της Μονάδας μας, και τα επόμενα έτη εκ περιτροπής σε όλους του Δήμους της περιοχής.

Η συμμετοχή σου στην έναρξη αλλά και στις εκδηλώσεις της δράσης θα βοηθήσει το έργο μας προσφέροντας σεβασμό και αγάπη στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο.

Πάρε και εσύ μέρος στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»!

Δηλώσεις Δημάρχων για την «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Δημήτριος Μάρκου
Δημάρχος Σπάτων-Αρτέμιδος

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος  κ. Δημητρίου Μάρκου

«Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος συμβάλλοντας στο πολύτιμο έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» συνδιοργανώνει την πρώτη «ΠΟΡΕΙΑ της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», μία δράση που θα αναδείξει την αλληλεγγύη της κοινωνίας μας στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής ώστε την Τρίτη 7 Ιουνίου οι πολίτες των οκτώ Δήμων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, και όχι μόνο, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης σε μια πρωτοποριακή προσπάθεια που πριν 12 χρόνια ξεκίνησε από εδώ, με σεβασμό και αγάπη για τους πάσχοντες από καρκίνο.

Ως Δήμος φιλοξενίας της «ΠOΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για το 2022 δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την στήριξη του πολύπλευρου και πολυσήμαντου έργου της, ώστε η υψηλής ποιότητας Ανακουφιστική Φροντίδα που παρέχει να διαδοθεί σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. ».

Δημήτριος Ν. Κιούσης
Δήμαρχος Κρωπίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημητρίου Ν. Κιούση

«Προσκαλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να περπατήσουμε όλοι μαζί, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, ώρα 19:00, στην έδρα της  Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στα Σπάτα στην συμβολική πορεία που διοργανώνουμε 8 Δήμοι των Μεσογείων και Λαυρεωτικής για να υποστηρίξουμε τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Για τον Δήμο Κρωπίας, είναι μια υπερήφανη πορεία Θάρρους και Υποστήριξης για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους! Επιπλέον, στηρίζουμε  εμπράκτως την μεγάλη προσπάθεια της Μητρόπολής μας, με την αφιέρωση των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2022 στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Δημήτριος Λουκάς
Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημητρίου Λουκά

«H πρωτοποριακή και ανθρωπιστική δράση ‘’Πορεία της Γαλιλαίας’’ που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των κοινωνιών μας για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, υιοθετείται πλήρως από το Δήμο Λαυρεωτικής. Με συγκίνηση και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης συμπορευόμαστε στο δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της συλλογικής προσφοράς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας.  

Ο σεβασμός προς την αξιοπρέπεια του ασθενούς και η φροντίδα της ποιότητας ζωής του είναι πραγματικά ο δρόμος που εξανθρωπίζει την κοινωνία μας. Η στήριξη και η προσφορά προς τις οικογένειές τους είναι κυρίαρχα ο δρόμος που περισώζει την κοινωνική μας συνοχή.

Είμαστε όλοι παρόντες σε μια δράση υψηλού συμβολισμού.

Είμαστε όλοι παρόντες σε μια δράση ουσιαστικής παρέμβασης.

Συμμαχούμε για να νικήσει η Ανθρωπιά!»

Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης
Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη

«Με ιδιαίτερη ευαισθησία, ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας συμμετέχει στην κοινή δράση «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και των οκτώ Δήμων της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για το σπουδαίο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, φιλανθρωπικό έργο της Μονάδας.

Για πρώτη φορά, οι συμμετέχοντες Δήμοι συνεργαζόμαστε από κοινού με τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», φιλοδοξώντας οι δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον παραπάνω σκοπό, να αποτελέσουν ετήσιο θεσμό και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, που έχουν άμεση ανάγκη για ανακουφιστική φροντίδα.

Μετά την πρωτόγνωρη διετή εμπειρία της πανδημίας, όπου η ανθρώπινη ζωή μετατράπηκε σε έναν άψυχο στατιστικό αριθμό, σας καλώ να επανεκτιμήσουμε την αξία της ζωής και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό, για την κάθε πολύτιμη στιγμή των συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

Σας καλώ όλες και όλους στη μεγάλη αγκαλιά ανακούφισης των ασθενών με καρκίνο!»

Ισίδωρος Μάδης
Δήμαρχος Παιανίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Παιανίας κ. Ισίδωρου Μάδη

«Ο Δήμος Παιανίας στηρίζει την «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και καλούμε κάθε δημότη να συμμετάσχει την Τρίτη 7 Ιουνίου στη διαδημοτική δράση στέλνοντας μήνυμα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη από Ανακουφιστική Φροντίδα. 

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» ξεκινώντας έναν νέο θεσμό για τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική ώστε να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα η Ανακουφιστική Φροντίδα και να γίνει μέρος της αντιμετώπισης της ασθένειας για όσους την έχουν ανάγκη.»

Αθανάσιος Ζούτσος
Δήμαρχος Παλλήνης

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανασίου Ζούτσου

«O Δήμος Παλλήνης στηρίζει διαχρονικά το πρωτοποριακό έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» που ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, κ.κ. Νικολάου. Μαζί με άλλους 7 γειτονικούς Δήμους, συμμετέχουμε στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και ανοίγουμε μια μεγάλη αγκαλιά για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειας τους. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης. Όλοι μαζί, βοηθάμε τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της.»

Ευάγγελος Μπουρνούς
Δημάρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς

«Στεκόμαστε συμπαραστάτες, υποστηρικτές και ενεργά συμμετέχοντες στη νέα πρωτοποριακή δράση «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» που ξεκινά στο πλαίσιο της ανακουφιστικής δομής «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» για τους συνανθρώπους μας με καρκίνο και άλλα ανίατα νοσήματα, η οποία λειτουργεί υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υλοποιώντας το όραμα του Μητροπολίτη της κ. Νικολάου.

Στην πορεία στις 7 Ιουνίου θα είμαστε όλοι εκεί, μια αγκαλιά ανακούφισης για ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους, για να στείλουμε παράλληλα το μήνυμα ευαισθητοποίησης σε όλη την κοινωνία.»

Πέτρος Φιλίππου
Δήμαρχος Σαρωνικού

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου

«Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», της πρωτοποριακής αυτής δομής που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και στις οικογένειές τους.

Συμπορευόμαστε μαζί της στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» ώστε η κοινή μας προσπάθεια να δώσει ελπίδα στους συνανθρώπους μας και δύναμη ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Δίνουμε όλοι το παρών στην πορεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Γινόμαστε συνοδοιπόροι με τους ανθρώπους της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ, με τους λειτουργούς υγείας, το διοικητικό προσωπικό και τους εθελοντές με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Σας περιμένουμε όλους την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 19:00, στον προαύλιο χώρο της Μονάδας για την τελετή έναρξης της δράσης. Θα είμαστε όλοι εκεί! »

Έναρξη «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» 7 Ιουνίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη της πρωτοποριακής δράσης μας, στις 7/6 στον προαύλιο χώρο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Στην 1η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοικητές νοσοκομείων, επιχειρηματίες, κλήρος και εκατοντάδες φίλοι από όλη την Αττική.

Η έναρξη σηματοδοτήθηκε από σειρά χαιρετισμών στον προαύλιο χώρο και και ακολούθησε σύντομη πεζοπορία απονέμοντας συμβολικά φόρο τιμής στη δύσκολη πορεία των ασθενών και τη συνοδοιπορία των οικογενειών τους.

Ολοκληρώθηκε με μία όμορφη πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων που περιελάμβανε χορευτικό πρόγραμμα από τοπικούς συλλόγους με συνοδεία γνωστών μουσικών, μαρτυρίες ασθενών και φροντιστών της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» , ανάγνωση στίχων του Ύμνου Αγάπης και άλλα δρώμενα.

Ευχαριστούμε θερμά και συνεχίζουμε για όλο το καλοκαίρι

Οκτώ Δήμοι, Μία Αγκαλιά ανακούφισης για ασθενείς με καρκίνο

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» το καλοκαίρι 2022

Η Πορεία μας συνεχίζεται για όλο το καλοκαίρι. Θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, συναυλίες και πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από όλους τους Δήμους των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής θα είναι αφιερωμένες στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

Επίλεξε Δήμο, για να δεις τις εκδηλώσεις
IOYΛΙΟΣ
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδας - 21:00

Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής με την Κατερίνα Κατσίγιαννη

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδας - 21:00

Συναυλία με τους Locomondo

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Σπάτων - 21:00

Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

IOYΛΙΟΣ
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Θέατρο Δεξαμενής - 21:00

Μουσική παράσταση "100 χρόνια Μπιθικώτσης 1922-2022"

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Θέατρο Δεξαμενής - 21:00

Μουσικοχορευτικό ταξίδι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κορωπίου

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Θέατρο Δεξαμενής - 21:00

Μουσικοχορευτική παράσταση 'Τ'αηδόνια της Ανατολής'. Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Θέατρο Δεξαμενής - 21:30

Συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Kυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Θέατρο Δεξαμενής - 21:00

Μουσικοχορευτική  παράσταση με το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

IOYΛΙΟΣ
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΑΚΕΛ Λαύριο - 21:00

Μουσική παράσταση 'Κι απ'όπου χαράζει ως όπου βυθά'. (Παιδική/Νεανική Xορωδία, Χορωδία ΚΑΠΗ & Σύλλογος Μικρασιατών Λαυρεωτικής)

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου - 21:00

Μουσική βραδιά με τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου & τον Γιάννη Κότσιρα

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

IOYΛΙΟΣ
Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Θέατρο ΣΑΡΑ - 21:00

Θεατρική παράσταση "Έγκλημα &Τιμωρία" σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου

Αθλητική διοργάνωση “Σκιάδεια 2022”

Αγώνας δρόμου 1 χιλιομέτρου και 5,1 χιλιομέτρων, στην Δημοτική Ενότητα Παιανίας. Στον αγώνα δρόμου παίρνουν μέρος παιδιά από 5 ετών και ενήλικες κάθε ηλικίας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Θερινός Κινηματογράφος Γέρακα - 20:30

100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή - Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής ΕΡΤ

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα - 20:30

Θεατρική παράσταση "Έγκλημα & Τιμωρία" σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Προαύλιος χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου - 21:30

Συναυλία με τους Ανδριάνα Μπάμπαλη & Κώστα Λειβαδά σε ένα ακουστικό τρίο με δύο κιθάρες και πιάνο

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Πάρκο Καραμανλή - 19:30

Μουσική εκδήλωση σε δύο μέρη: Λύκειο Ελληνίδων σε παραδοσιακούς χορούς για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή & χορωδία του Ι.Ν Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Πάρκο Καραμανλή - 21:00

Μουσική βραδιά Μικρασιατικού Ρεπερτορίου με την ορχήστρα "Εστουδιαντίνα" Νέας Ιωνίας Βόλου, και με ερμηνείες των Δημήτρη Μπάση & Ασπασίας Στρατηγού

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Σε λίγες ημέρες η σελίδα μας θα δημοσιεύσει τις εκδηλώσεις του Δημου Σαρωνικού που θα αφιερωθούν στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδας - 21:00

Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής με την Κατερίνα Κατσίγιαννη

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδας - 21:00

Συναυλία με τους Locomondo

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Σπάτων - 21:00

Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Μοιράσου το!
Βοήθησέ μας να διαδώσουμε το μήνυμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας