Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

«Ο γάμος του Καραχμέτη», 25/02- 31/03 παράσταση στο viva.gr

Διαδικτυακή παράσταση, «ο Γάμος του Καραχμέτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

image 816x465 01

Από 25 Φεβρουαρίου ως και 31 Μαρτίου, οn demand στο viva.gr «ο Γάμος του Καραχμέτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Μ.Α.Φ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Προβολή και εισιτήρια https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/ogamostoukarahmeti/

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει. Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.

Πρώτη παράσταση, 15 Ιουνίου 2017 στο Παλαιό Πανεπιστήμιο, στην Πλάκα. Στην παράσταση συνεργάστηκαν οι καραγκιοζοπαίχτες Άθως Δανέλλης και Νικόλας Τζιβελέκης με το δραμάτιο «Ο Καραγκιόζης νεκροθάπτης» του Ιωσήφ Βιβιλάκη και συμμετείχαν σπουδαστές του τμήματος θεατρικών σπουδών.

Συντελεστές

Παίζουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Νίκος Χαλδαιάκης
Διασκευή Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
Σκηνικά – Κοστούμια:
 Όλια Λαζαρίδου, Δάφνη Ρόκου
Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βιβιλάκης, Αναστασία Λιάπη, Στέλιος Βαφέας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']