Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

“Ο Γάμος του Καραχμέτη” – Θεατρική παράσταση για την ενίσχυση των σκοπών της Μ.Α.Φ. “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”

Με πρωτοβουλία της πολύ γνωστής και αγαπημένης ηθοποιού και σκηνοθέτιδος κας Όλια Λαζαρίδου δόθηκαν τρεις θεατρικές παραστάσεις του έργου «Ο Γάμος του Καραχμέτη» τα έσοδα των οποίων προσφέρθηκαν εξολοκλήρου για την ενίσχυση των σκοπών της Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Το έργο, που είναι βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και σκηνοθετεί η κα Λαζαρίδου, παρουσιάστηκε την Τρίτη 30 Μαΐου στο Επισκοπείο Λαυρίου, την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας και την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Παρεκκλήσιο Αγ.Νικολάου Παλλήνης.

Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι οι ηθοποιοί Ιφιγένεια Γρίβα και Νικόλαος Γεώργιος Χαλδαιάκης, τα σκηνικά είναι δημιουργία της Μαρίας Χανιωτάκη και τα κοστούμια από το Λύκειον των Ελληνίδων Αθηνών.

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει. Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.
Εκφράζει μια στάση ζωής, μια ηθική πρόταση η οποία ακολουθεί και εμποτίζει την εν Χριστώ ζωή. Το διήγημα αυτό του Παπαδιαμάντη προσπαθεί να μας κάνει κατανοητό το πέρασμα ενός ανθρώπου από τη φυσική ζωή στη ζωή της αγιότητας. Η Σεραϊνώ ξεπερνάει τις λογικές αναγκαιότητες και τις αποκλειστικότητες της βιολογικής της ύπαρξης και μετέχει σε μια κοινωνία αγάπης η οποία την απελευθερώνει από τον ατομισμό και την αναγεννά σε όντως πρόσωπο.

Η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ευχαριστεί θερμά την κα Όλια Λαζαρίδου για την πολύ όμορφη πρωτοβουλία της, τους πρωταγωνιστές που προσέφεραν το ταλέντο και το μεράκι τους καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των παραστάσεων αυτών.
Επίσης, εγκάρδιες ευχαριστίες απευθύνει σε όλους όσοι παρακολούθησαν τις παραστάσεις ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο της Μ.Α.Φ. “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']