Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Η 1η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» ολοκληρώθηκε. Σας ευχαριστούμε θερμά!

H «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι μία νέα δράση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», πρωτοποριακή για τη χώρα μας, η οποία ξεκίνησε το 2022 στα Σπάτα, που είναι και η έδρα της Μονάδας, και θα διεξάγεται κάθε χρόνο εκ περιτροπής από τους οκτώ Δήμους της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η έναρξη της 1ης «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της Μονάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοικητών νοσοκομείων, επιχειρηματιών, κλήρου και εκατοντάδων φίλων από όλη την Αττική.

Σηματοδοτήθηκε από σειρά χαιρετισμών στον προαύλιο χώρο και και ακολούθησε σύντομη πεζοπορία απονέμοντας συμβολικά φόρο τιμής στη δύσκολη πορεία των ασθενών και τη συνοδοιπορία των οικογενειών τους. Ολοκληρώθηκε δε με μία όμορφη πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων που περιελάμβανε χορευτικό πρόγραμμα από τοπικούς συλλόγους με συνοδεία γνωστών μουσικών, μαρτυρίες ασθενών και φροντιστών της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ανάγνωση στίχων του Ύμνου Αγάπης και άλλα δρώμενα.

Η δράση συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι με ένα μοναδικό, πολιτιστικό, διαδημοτικό ταξίδι. Μουσικές εκδηλώσεις και μουσικοχορευτικές παραστάσεις αφιερώθηκαν στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», χαράσσοντας μία πορεία αγάπης και αλληλεγγύης στους Δήμους των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής. Εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πολιτιστικοί φορείς και γνωστοί καλλιτέχνες πλαισίωσαν κάθε εκδήλωση με σκοπό τη συμπόρευση όλων για τον κοινό φιλανθρωπικό σκοπό. Χιλιάδες θεατών ενημερώθηκαν από Διοικητικά στελέχη και εθελοντές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για την Ανακουφιστική Φροντίδα, τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει η Μονάδα καθώς και τους τρόπους στήριξης των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων που αγκάλιασαν με αγάπη τη δράση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στήριξης και σεβασμού στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Αττικής, την ΠΕ Ανατολικής Αττικής, του Δήμους Μεσογείων και Λαυρεωτικής, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πολιτιστικών φορέων, τους καλλιτέχνες και όλους εσάς τους φίλους της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για την αγάπη, την αμέριστη υποστήριξη, και τη συνοδοιπορία στο έργο και το όραμά μας να αποτελέσει και στην Ελλάδα η Ανακουφιστική Φροντίδα αναφαίρετο δικαίωμα για όλους τους ασθενείς που τη χρειάζονται.

Συνεχίζουμε για τη 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» το 2023!

Οκτώ Δήμοι, Μία Αγκαλιά
ανακούφισης για ασθενείς με καρκίνο

Δες τι έγινε στην 1η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']