Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Εορταστικό δείπνο για τα 10 χρόνια λειτουργίας της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ”

Οι εκδηλώσεις των 10 χρόνων λειτουργίας της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ξεκίνησαν με ένα εορταστικό δείπνο στις αίθουσες του «Πύργου Πετρέζα», στις 26 Φεβρουαρίου, για να τιμήσουμε τους χορηγούς, δωρητές και φίλους της και να τους καταστήσουμε κοινωνούς των μέχρι σήμερα δράσεων και της μελλοντικής προοπτικής της.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», επεσήμανε την σημαντική συμβολή των χορηγών και δωρητών, μικρών και μεγάλων, όπως και των πολλών συνεργατών και εθελοντών, στη συνεχή ανάπτυξη και διεύρυνση των δράσεων της Μονάδας, περιγράφοντας παράλληλα τους βασικούς άξονες των αρχών και του ήθους της, θέλοντας να τονίσει ότι η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» δεν ανήκει σε έναν, αλλά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία και όχι μόνον.

Στη συνέχεια, ο Αρχιτέκτονας του Ξενώνα, κ. Πάνος Παρθένιος παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδια της Μονάδας που περιλαμβάνουν τη δημιουργία «Ξενώνα Μακροχρόνιας Ανακουφιστικής Φροντίδας» και «Κέντρου Βιοηθικής & Βιοϊατρικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης» δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με ολιγόλεπτο βίντεο στο οποίο ο διεθνούς φήμης Αρχιμουσικός κ. Θεόδωρος Κουρεντζής, Ιδρυτής και Διευθυντής της Ορχήστρας & Χορωδίας MusicAeterna, έστειλε χαιρετισμό ως νέος φίλος της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει μουσική συναυλία για τους σκοπούς της Μονάδας το καλοκαίρι του 2021.

Στην εκδήλωση παρεύρεθηκαν, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Π.Πικραμένος, ο επικεφαλής του Δημιουργικού στην Προεδρία της Κυβέρνησης κ. Στηβ Βρανάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθ.Δημόπουλος, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κα Ι.Κριάρη, Καθηγητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής και άλλων Σχολών, οι Αντιπεριφερειάρχες Αθ.Αυγερινός και Ν.Πέππας, οι Δήμαρχοι των Δήμων Μεσογείων και Λαυρεωτικής και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και τη ζεστή ατμόσφαιρα!

Η 45μελής ομάδα ιατρών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ιερέων και οι εκατόν πενήντα και πλέον εκπαιδευμένοι εθελοντές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» έχουν φροντίσει, εντελώς δωρεάν, από το 2010 μέχρι σήμερα, περίπου 1.200 συνανθρώπους μας με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS) στην Κατ’ Οίκον Φροντίδα, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης και στον Ξενώνα.

Παρακολουθήστε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']