• Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας
ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
2i banner
2i
Tι είναι η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

H «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι μία νέα δράση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», πρωτοποριακή για τη χώρα μας, που διεξάγεται από το 2022 και κάθε χρόνο με τη συνεργασία των οκτώ Δήμων της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται το καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή και διοργανώνονται από τους οκτώ Δήμους. Ξεκινάμε με μία συμβολική πεζοπορία και εορταστική εκδήλωση που φέτος πραγματοποιήθηκε στον Γέρακα του Δήμου Παλλήνης.

Η συμμετοχή σου στην έναρξη αλλά και στις εκδηλώσεις της δράσης θα βοηθήσει το έργο μας προσφέροντας σεβασμό και αγάπη στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο.

Πάρε και εσύ μέρος στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»!

Δηλώσεις Δημάρχων για την «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»
pallinis

Αθανάσιος Ζούτσος
Δήμαρχος Παλλήνης

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης  κ. Αθανάσιου Ζούτσου

«Ο Δήμος Παλλήνης, πιστός αρωγός του πολύτιμου έργου της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», χαιρετίζει θερμά τη 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ενός διαδημοτικού θεσμού συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες των οκτώ Δήμων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, και όχι μόνο, να στηρίξουμε το πρωτοποριακό έργο που ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προσφέροντας έργο αγάπης σε χιλιάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Με σύνθημα “Οκτώ δήμοι, Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο”, το Δημαρχιακό Μέγαρο στον Γέρακα θα ανοίξει την αγκαλιά του την Κυριακή, 18 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ. για να υποδεχθεί όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Ως Δήμος φιλοξενίας της  «ΠOΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για το 2023 μοιραζόμαστε το όραμα της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» να αποτελέσει, και στην Ελλάδα, η Ανακουφιστική Φροντίδα αναφαίρετο δικαίωμα όσων τη χρειάζονται.»

kropias

Δημήτριος Ν. Κιούσης
Δήμαρχος Κρωπίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημητρίου Ν. Κιούση

«Προσκαλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να βαδίσουμε μαζί, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 8 το βράδυ, στο Δημαρχείο Παλλήνης στο Γέρακα για την συμβολική πορεία της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  «Γαλιλαία». Συντονιζόμαστε, πολίτες και Δήμοι, ώστε να υποστηρίξουμε τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Αισθανόμαστε όλοι την ευθύνη και ενώνουμε τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μητρόπολής μας! Μια κινητοποίηση ουσίας που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο θέασης της ζωής  μας και της κοινωνικής μας προσφοράς».

Δημήτριος Λουκάς
Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημητρίου Λουκά

«Ο Δήμος Λαυρεωτικής στέκεται αρωγός στην πρωτοποριακή δράση «Πορεία της Γαλιλαίας» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Για δεύτερη χρονιά αγκαλιάζουμε τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συμπορευόμαστε στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας. Ο δρόμος της έμπρακτης αλληλεγγύης τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τις οικογένειές τους και η φροντίδα της ποιότητας ζωής τους αποτελεί τη βάση της κοινωνικής μας συνοχής.

Παραμένουμε παρόντες σε μια κινητοποίηση ουσιαστικής παρέμβασης και υψηλού συμβολισμού! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσει η Ανθρωπιά!».

Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης
Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη

«Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με αίσθημα ευθύνης συμμετέχει στην κοινή δράση 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και των οκτώ Δήμων της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Με σύνθημα «Μόνοι μας δεν επαρκούμε ίσως ούτε για τα μικρά. Όλοι μαζί μπορούμε και τα μικρά και τα μεγάλα», ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» φιλοξενείται φέτος στο Δήμο Παλλήνης και συνεχίζεται με διαδημοτικό πολιτιστικό ταξίδι στους οκτώ συμμετέχοντες Δήμους με ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις. Σας καλώ όλες και όλους στη μεγάλη αγκαλιά ανακούφισης των ασθενών με καρκίνο, προσφέροντας σεβασμό και αγάπη στους πάσχοντες συνανθρώπους μας! »

paianias

Ισίδωρος Μάδης
Δήμαρχος Παιανίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Παιανίας κ. Ισίδωρου Μάδη

«Στις 18 Ιουνίου δηλώνουμε παρόντες στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2022 και η επιτυχία της την καθιέρωσε άμεσα σε θεσμό. Στέλνουμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για την Ανακουφιστική Φροντίδα ώστε να γίνει μέρος της αντιμετώπισης της ασθένειας για όσους την έχουν ανάγκη.

Καλούμε κάθε δημότη στη διαδημοτική δράση στέλνοντας μήνυμα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Ραντεβού στο Δημαρχείο Παλλήνης στις 20.00 με σύνθημα “Οκτώ δήμοι, Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο”».

Ευάγγελος Μπουρνούς
Δημάρχος Ραφήνας-Πικερμίου

dilosi
Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς

saronikou

Χρήστος Γκίνης
Δήμαρχος Σαρωνικού

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Σαρωνικού κ. Χρήστου Γκίνη

«Ο Δήμος Σαρωνικού στηρίζει την «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των λειτουργών της να δώσουν ελπίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση ώστε την Κυριακή 18 Ιουνίου οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας στα Μεσόγεια, στη Λαυρεωτική και αλλού, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πάσχοντες από καρκίνο και στις οικογένειές τους. Στηρίζουμε μια πρωτοποριακή προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, με σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσπαθώντας να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα η Ανακουφιστική Φροντίδα και να γίνει μέρος της αντιμετώπισης της ασθένειας, για όσους την έχουν ανάγκη. Δίνουμε όλοι το παρών στην πορεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Δημήτριος Μάρκου
Δημάρχος Σπάτων-Αρτέμιδος

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος  κ. Δημητρίου Μάρκου

«Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος συμβάλλοντας στο πολύτιμο έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» πέρσι φιλοξένησε την 1η «ΠΟΡΕΙΑ της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», μία δράση που ξεκίνησε προκειμένου να αναδείξει την αλληλεγγύη της κοινωνίας μας στον πάσχοντα συνάνθρωπο και με σταθερό στόχο την καθιέρωσή της ως θεσμό για την περιοχή μας των Μεσογείων και Λαυρεωτικής.

Φέτος συμμετέχουμε στη 2η «ΠΟΡΕΙΑ της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» που θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Παλλήνης και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής ώστε την Κυριακή 18 Ιουνίου οι πολίτες των οκτώ Δήμων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, και όχι μόνο, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης σε μια πρωτοποριακή προσπάθεια που πριν 13 χρόνια ξεκίνησε από εδώ, με σεβασμό και αγάπη για τους πάσχοντες από καρκίνο.

Ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την στήριξη του πολύπλευρου και πολυσήμαντου έργου της, ώστε η υψηλής ποιότητας Ανακουφιστική Φροντίδα που παρέχει να διαδοθεί σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. ».

Έναρξη 2ης «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» 18 Ιουνίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη της πρωτοποριακής δράσης μας στις 18 Ιουνίου 2023 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Γέρακα και συνεχίστηκε με μία σύντομη πεζοπορία προς το 1ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γέρακα. Στην 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοικητές νοσοκομείων, επιχειρηματίες, κλήρος και εκατοντάδες φίλοι από όλη την Αττική. Η έναρξη σηματοδοτήθηκε από σειρά χαιρετισμών στον προαύλιο χώρο και ακολούθησε σύντομη πεζοπορία αποδίδοντας συμβολικά φόρο τιμής στη δύσκολη πορεία των ασθενών και των οικογενειών τους.

Η έναρξη ολοκληρώθηκε με μία όμορφη πολιτιστική εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γέρακα με πλούσια μουσικοχορευτικά δρώμενα από τοπικούς συλλόγους και παράλληλες δράσεις.

Ευχαριστούμε θερμά και συνεχίζουμε για όλο το καλοκαίρι.

Οκτώ Δήμοι, Μία Αγκαλιά ανακούφισης για ασθενείς με καρκίνο

2i poreoa
Η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» το καλοκαίρι 2023

Η Πορεία μας συνεχίζεται για όλο το καλοκαίρι. Θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, συναυλίες και πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από όλους τους Δήμους των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής θα είναι αφιερωμένες στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023
Κεντρική Πλατεία Βασ.Κωνσταντίνου - Παιανία - 20:00

Οι κορυφαίοι αθλητές του ξίφους μονομαχίας δίνουν για τρίτη χρονιά ραντεβού για το TOP EPEE Greek Fencers. Οι τέσσερις καλύτεροι άνδρες και οι τέσσερις καλύτερες γυναίκες σε έναν μοναδικό αγώνα.
Μια πρωτοβουλία του Α.Ο. ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ πανελλαδικής εμβέλειας την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Δες Στιγμιότυπα

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023
Ανοιχτό Θέατρο «ΣΑΡΑ» - Μαρκόπουλο - 21:00

Οι κορυφαίοι αθλητές του ξίφους μονομαχίας δίνουν για τρίτη χρονιά ραντεβού για το TOP EPEE Greek Fencers. Οι τέσσερις καλύτεροι άνδρες και οι τέσσερις καλύτερες γυναίκες σε έναν μοναδικό αγώνα.
Μια πρωτοβουλία του Α.Ο. ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ πανελλαδικής εμβέλειας την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Δες Στιγμιότυπα

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023
2o Δημοτικό Σχολείο Κερατέας - Κερατέα

Ο Κώστας Μακεδόνας στα 33 χρόνια της μουσικής του διαδρομής έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών, πάντα με ήθος, συνέπεια και γνώμονα της αγάπη του για το καλό τραγούδι κουβαλώντας στις αποσκευές του δεκάδες επιτυχίες.

Δες Στιγμιότυπα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Πάρκο Καραμανλή, Ραφήνα - 20:00

Στον προαύλιο χώρο στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής των Χρυσοστόμειων θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε τη Μουσική Εκδήλωση «οι Ξεριζωμένοι» με τους Μακεδόνα Κώστα, Μαριάννα Παπαμακάριου και Ανδρέα Λάφη σε μια διοργάνωση Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου, Ο.Λ. Ραφήνας και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Δες Στιγμιότυπα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου - 20:30

Θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε σε γνωστά τραγούδια, δυο πολύ σημαντικούς εκπρόσωπους του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, τον Μπάμπη Τσέρτο και την Νάντια Καραγιάννη.

Δες Στιγμιότυπα

Μοιράσου το!
Βοήθησέ μας να διαδώσουμε το μήνυμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας