• Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας
ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter
banner summer fest galilee 02 (1)
2i poreia tis galilaias
Η 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

H  «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι ένας ετήσιος θεσμός συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο.

Η πρωτοποριακή για τη χώρα μας δράση διεξάγεται από τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» με τη συνεργασία των οκτώ Δήμων της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, όπου εκ περιτροπής ένας Δήμος κάθε χρόνο ορίζεται ως Δήμος Φιλοξενίας, ενώ όλοι οι Δήμοι στηρίζουν τη δράση με ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις.

Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η πρώτη «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» διεξήχθη το 2022 με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από την Εκκλησία, την Πολιτεία, την Επιστημονική κοινότητα και χιλιάδες φίλων από όλη την Αττική, και όχι μόνο.

Η 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» ξεκίνησε από τον Γέρακα με μία συμβολική πεζοπορία και εορταστική εκδήλωση και θα συνεχισθεί με ένα μοναδικό διαδημοτικό πολιτιστικό ταξίδι σε όλους τους Δήμους της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Η συμμετοχή σου στην έναρξη αλλά και στις εκδηλώσεις της δράσης, βοηθά το έργο μας προσφέροντας σεβασμό και αγάπη στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο.

Πάρε και εσύ μέρος στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» !
2iporeia
Η τελετή έναρξης της 2ης «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παλλήνης, Δήμο Φιλοξενίας της δράσης για το 2023.

Με σύνθημα “Οκτώ δήμοι, Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο”, το Δημαρχιακό Μέγαρο στον Γέρακα άνοιξε την αγκαλιά του την Κυριακή, 18 Ιουνίου και ώρα 20:00 και υποδέχθηκε όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποψήφιοι βουλευτές, κλήρος και εκατοντάδες φίλοι από όλη την Αττική παρακολούθησαν σειρά χαιρετισμών και προβολές βίντεο.

Ακολούθησε μία σύντομη πεζοπορία προς το 1ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γέρακα, απονέμοντας συμβολικά φόρο τιμής στη δύσκολη πορεία των ασθενών και των οικογενειών τους, και μεγάλη εορταστική εκδήλωση με μουσικοχορευτικά δρώμενα τοπικών συλλόγων, και όμορφες παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και συνεχίζουμε με μία εκδήλωση σε κάθε Δήμο των Μεσογείων & της Λαυρεωτικής.
Δηλώσεις Δημάρχων για την «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»
pallinis

Αθανάσιος Ζούτσος
Δήμαρχος Παλλήνης

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης  κ. Αθανάσιου Ζούτσου

«Ο Δήμος Παλλήνης, πιστός αρωγός του πολύτιμου έργου της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», χαιρετίζει θερμά τη 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ενός διαδημοτικού θεσμού συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες των οκτώ Δήμων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, και όχι μόνο, να στηρίξουμε το πρωτοποριακό έργο που ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προσφέροντας έργο αγάπης σε χιλιάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Με σύνθημα “Οκτώ δήμοι, Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο”, το Δημαρχιακό Μέγαρο στον Γέρακα θα ανοίξει την αγκαλιά του την Κυριακή, 18 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ. για να υποδεχθεί όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Ως Δήμος φιλοξενίας της  «ΠOΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για το 2023 μοιραζόμαστε το όραμα της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» να αποτελέσει, και στην Ελλάδα, η Ανακουφιστική Φροντίδα αναφαίρετο δικαίωμα όσων τη χρειάζονται.»

kropias

Δημήτριος Ν. Κιούσης
Δήμαρχος Κρωπίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημητρίου Ν. Κιούση

«Προσκαλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να βαδίσουμε μαζί, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 8 το βράδυ, στο Δημαρχείο Παλλήνης στο Γέρακα για την συμβολική πορεία της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  «Γαλιλαία». Συντονιζόμαστε, πολίτες και Δήμοι, ώστε να υποστηρίξουμε τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Αισθανόμαστε όλοι την ευθύνη και ενώνουμε τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μητρόπολής μας! Μια κινητοποίηση ουσίας που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο θέασης της ζωής  μας και της κοινωνικής μας προσφοράς».

Δημήτριος Λουκάς
Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημητρίου Λουκά

«Ο Δήμος Λαυρεωτικής στέκεται αρωγός στην πρωτοποριακή δράση «Πορεία της Γαλιλαίας» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Για δεύτερη χρονιά αγκαλιάζουμε τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συμπορευόμαστε στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας. Ο δρόμος της έμπρακτης αλληλεγγύης τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τις οικογένειές τους και η φροντίδα της ποιότητας ζωής τους αποτελεί τη βάση της κοινωνικής μας συνοχής.

Παραμένουμε παρόντες σε μια κινητοποίηση ουσιαστικής παρέμβασης και υψηλού συμβολισμού! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσει η Ανθρωπιά!».

Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης
Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη

«Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με αίσθημα ευθύνης συμμετέχει στην κοινή δράση 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και των οκτώ Δήμων της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Με σύνθημα «Μόνοι μας δεν επαρκούμε ίσως ούτε για τα μικρά. Όλοι μαζί μπορούμε και τα μικρά και τα μεγάλα», ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η 2η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» φιλοξενείται φέτος στο Δήμο Παλλήνης και συνεχίζεται με διαδημοτικό πολιτιστικό ταξίδι στους οκτώ συμμετέχοντες Δήμους με ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις. Σας καλώ όλες και όλους στη μεγάλη αγκαλιά ανακούφισης των ασθενών με καρκίνο, προσφέροντας σεβασμό και αγάπη στους πάσχοντες συνανθρώπους μας! »

paianias

Ισίδωρος Μάδης
Δήμαρχος Παιανίας

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Παιανίας κ. Ισίδωρου Μάδη

«Στις 18 Ιουνίου δηλώνουμε παρόντες στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2022 και η επιτυχία της την καθιέρωσε άμεσα σε θεσμό. Στέλνουμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για την Ανακουφιστική Φροντίδα ώστε να γίνει μέρος της αντιμετώπισης της ασθένειας για όσους την έχουν ανάγκη.

Καλούμε κάθε δημότη στη διαδημοτική δράση στέλνοντας μήνυμα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Ραντεβού στο Δημαρχείο Παλλήνης στις 20.00 με σύνθημα “Οκτώ δήμοι, Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο”».

Ευάγγελος Μπουρνούς
Δημάρχος Ραφήνας-Πικερμίου

dilosi
Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς

saronikou

Χρήστος Γκίνης
Δήμαρχος Σαρωνικού

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Σαρωνικού κ. Χρήστου Γκίνη

«Ο Δήμος Σαρωνικού στηρίζει την «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των λειτουργών της να δώσουν ελπίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση ώστε την Κυριακή 18 Ιουνίου οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας στα Μεσόγεια, στη Λαυρεωτική και αλλού, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πάσχοντες από καρκίνο και στις οικογένειές τους. Στηρίζουμε μια πρωτοποριακή προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, με σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσπαθώντας να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα η Ανακουφιστική Φροντίδα και να γίνει μέρος της αντιμετώπισης της ασθένειας, για όσους την έχουν ανάγκη. Δίνουμε όλοι το παρών στην πορεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Δημήτριος Μάρκου
Δημάρχος Σπάτων-Αρτέμιδος

Δείτε τη Δήλωση

Δήλωση Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος  κ. Δημητρίου Μάρκου

«Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος συμβάλλοντας στο πολύτιμο έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» πέρσι φιλοξένησε την 1η «ΠΟΡΕΙΑ της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», μία δράση που ξεκίνησε προκειμένου να αναδείξει την αλληλεγγύη της κοινωνίας μας στον πάσχοντα συνάνθρωπο και με σταθερό στόχο την καθιέρωσή της ως θεσμό για την περιοχή μας των Μεσογείων και Λαυρεωτικής.

Φέτος συμμετέχουμε στη 2η «ΠΟΡΕΙΑ της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» που θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Παλλήνης και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής ώστε την Κυριακή 18 Ιουνίου οι πολίτες των οκτώ Δήμων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, και όχι μόνο, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης σε μια πρωτοποριακή προσπάθεια που πριν 13 χρόνια ξεκίνησε από εδώ, με σεβασμό και αγάπη για τους πάσχοντες από καρκίνο.

Ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την στήριξη του πολύπλευρου και πολυσήμαντου έργου της, ώστε η υψηλής ποιότητας Ανακουφιστική Φροντίδα που παρέχει να διαδοθεί σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. ».

Εκδηλώσεις Δήμων

Η Πορεία μας συνεχίζεται με ένα εξαιρετικό πολιτιστικό ταξίδι.

Ο κάθε Δήμος της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, θα διοργανώσει μία πολιτιστική εκδήλωση ειδικά αφιερωμένη στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούν για τη στήριξη της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και τη λειτουργία πολλαπλών υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας που προσφέρονται δωρεάν στους συνανθρώπους μας με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Συναυλίες, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, διοργανώνονται με αγάπη και αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Μόνοι μας δεν επαρκούμε ίσως ούτε για τα μικρά.
Όλοι μαζί μπορούμε και τα μικρά και τα μεγάλα.

Η σελίδα μας θα ανανεώνεται διαρκώς με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Επισκέψου μας ξανά!

TOP EPEE GREEK FENCERS - Αγώνας Ξιφασκίας

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023
Κεντρική Πλατεία Βασ.Κωνσταντίνου – Παιανία – 20:00

Οι κορυφαίοι αθλητές του ξίφους μονομαχίας δίνουν για τρίτη χρονιά ραντεβού για το TOP EPEE Greek Fencers. Οι τέσσερις καλύτεροι άνδρες και οι τέσσερις καλύτερες γυναίκες σε έναν μοναδικό αγώνα. Μια πρωτοβουλία του Α.Ο. ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ πανελλαδικής εμβέλειας την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Γλυκερία

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023
Ανοιχτό Θέατρο «ΣΑΡΑ» – Μαρκόπουλο – 21:00

Η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία παρουσιάζει το μουσικό πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης με γνωστά λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί της ο Χάρης Μακρής και η Χριστίνα Γαλιάτσου.

Κώστας Μακεδόνας - Γιορτή Μελιού Κερατέα

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023
2o Δημοτικό Σχολείο Κερατέας – Κερατέα

Ο Κώστας Μακεδόνας στα 33 χρόνια της μουσικής του διαδρομής έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών, πάντα με ήθος, συνέπεια και γνώμονα της αγάπη του για το καλό τραγούδι κουβαλώντας στις αποσκευές του δεκάδες επιτυχίες.

Mουσική Εκδήλωση «Οι Ξεριζωμένοι»

Αναβάλλεται λόγω των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την χώρα μας

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023
Πάρκο Καραμανλή, Ραφήνα – 21:00

Στον προαύλιο χώρο στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής των Χρυσοστόμειων θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε τη Μουσική Εκδήλωση «οι Ξεριζωμένοι» με τους Μακεδόνα Κώστα, Μαριάννα Παπαμακάριου και Ανδρέα Λάφη σε μια διοργάνωση Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου, Ο.Λ. Ραφήνας και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Συναυλία Γλυκερίας και Μελίνας Ασλανίδου

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

Θέατρο Δεξαμενής – Κορωπί – 21:30

Θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε σε γνωστά τραγούδια, δυο πολύ σημαντικούς εκπρόσωπους του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, τον Μπάμπη Τσέρτο και την Νάντια Καραγιάννη.

Δες φωτογραφίες από την "Πορεία της Γαλιλαίας"
Έναρξη - Γέρακας, 18 Ιουνίου
1η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»
«ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» 2022

H  «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι μία νέα δράση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», πρωτοποριακή για τη χώρα μας. Η 1η  «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»  πραγματοποιήθηκε το 2022 στα Σπάτα, που είναι και η έδρα της Μονάδας, και θα διεξάγεται κάθε χρόνο εκ περιτροπής από τους οκτώ Δήμους της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Η έναρξη της 1ης «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της Μονάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοικητών νοσοκομείων, επιχειρηματιών, κλήρου και εκατοντάδων φίλων από όλη την Αττική.

Η δράση συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι με ένα μοναδικό, πολιτιστικό, διαδημοτικό ταξίδι. Μουσικές εκδηλώσεις και μουσικοχορευτικές παραστάσεις αφιερώθηκαν στην «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», χαράσσοντας μία πορεία αγάπης και αλληλεγγύης στους Δήμους των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

2i poreia tis galilaias

Εγγραφείτε στο Newsletter μας