Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας 2021

WorldLogoWebLong

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο πόσο σημαντική είναι η Ανακουφιστική Φροντίδα και γιατί πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτή, ανεξάρτητα που μένουν, ποιον αγαπάνε, την ηλικία τους ή άλλες πτυχές της ζωής τους.

pagkosmia imera anakoufistiki frontida

Κάποιοι από τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν εκτός υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι ενδεικτικά όσοι ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή υπό ανθρωπιστική κρίση, οι άστεγοι, όσοι έχουν σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, όσοι ζουν σε φυλακές, οι ηλικιωμένοι, όσοι ζουν με HIV ή νοσούν από COVID-19 και πολλοί άλλοι.

Παγκοσμίως το 88% των αναγκών για Ανακουφιστική Φροντίδα -η ισότιμη πρόσβαση στην οποία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα- δεν καλύπτονται, οδηγώντας εκατομμύρια παιδιών και ενηλίκων να υποφέρουν και να πονούν, στερούμενοι την κατάλληλη φροντίδα. Η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι απαραίτητη -περισσότερο από ποτέ αυτή την περίοδο που ο κόσμος μαστίζεται από την πανδημία COVID-19- για την άμβλυνση του πόνου και του υποφέρειν, σωματικού, ψυχολογικού, κοινωνικού και πνευματικού.

pagkosmia imera anakoufistiki frontida 1

Στις περισσότερες χώρες η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ούτε αποζημιώνεται -επαρκώς ή καθόλου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας όλοι μαζί ζητάμε από όσους χαράσσουν την πολιτική να εξαλείψουν τους φραγμούς και να εξασφαλίσουν επαρκείς και εξατομικευμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας για όλους, μέσω της θεσμοθέτησης της Ανακουφιστικής Φροντίδας, της ένταξής της στα Εθνικά Συστήματα Υγείας, της χρηματοδότησης των υπηρεσιών, της εκπαίδευσης και υποστήριξης των λειτουργών υγείας.

VIDEOS

Οι φωνές των ανθρώπων που έχουν ανάγκες Ανακουφιστικής Φροντίδας και όσων τους φροντίζουν ακούγονται πλέον, καθώς μιλούν ελεύθερα, διηγούμενοι ενδιαφέρουσες ιστορίες που μας κάνουν να γελάμε, να συγκινούμαστε και να σκεφτόμαστε.

Διαβάστε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας  από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ξενώνων και Ανακουφιστικής Φροντίδας (WHPCD).

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']