Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Βίωμα Καλοσύνης, μια θεατρική βραδιά για τους σκοπούς της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ” με θέμα την αγάπη και τον εθελοντισμό

Είσοδος Ελεύθερη.

Με προαιρετική εισφορά.

Τετάρτη 5/2/2020 στις 7.30 μμ
Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», Αγίου Δημητρίου 23, Σπάτα 19004
(για τον χάρτη πατήστε εδώ )

Διάρκεια εκδήλωσης 1 ώρα.

Κυριακή 9/2/2020 στις 6.30μμ
Επισκοπείο Λαυρίου, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου & Ι. Κακκαβά,

Λαύριο 19500
(για τον χάρτη πατήστε εδώ )

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητές του Ωδείου “Περίκλυτον”.

Διάρκεια εκδήλωσης 1 ώρα και 30′

Παρασκευή 14/2/2020 στις 7.30μμ
Αμφιθέατρο Δημαρχείου Κορωπίου, Βασ. Κωνσταντίνου 47, Κορωπί 19400

(για τον χάρτη πατήστε εδώ)

Διάρκεια εκδήλωσης 1 ώρα.

Στα 1953, η Λυντί Ντατάς βρίσκεται σε παιδική κατασκήνωση διακοπών στο Σεν- Ναζέρ. Αρρωσταίνει και την δέχονται στο νοσοκομείο του Heinlex, που το λειτουργούσαν οι μοναχές της κοινότητας με την ονομασία ‘Κόρες της Σοφίας’.

Έχει ένα μήνα εδώ, όταν ξεσπά ένα ξεχωριστό φαινόμενο όσον αφορά το εργατικό κίνημα: πρόκειται για αυθόρμητη απεργία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, που σε μερικές μέρες παραλύει ολόκληρη τη χώρα .Δεν υπάρχουν πια ούτε τραίνα, ούτε ταχυδρομέιο .Το τηλέφωνο και το τηλεγραφείο δεν λειτουργούν παρά σε έκτακτες περιπτώσεις. Η απεργία δεν έληξε παρά στις 26 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια δύο μηνών, αποκομμένη εντελώς από τον έξω κόσμο και τους δικούς της, αναγκασμένη, μέσα στις κλειστές πόρτες της κάμαράς της, σ’ένα καθημερινό τετ-α-τετ με την αδελφή που την γιατροπορεύει, η παιδούλα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ανακαλύπτει τη σημασία του πλησίον. (Απόσπασμα από το πρόλογο του βιβλίου.)

Λυντί ΝτατάςΤι είναι η αγάπη για τον διπλανό μας, για τον άλλον, γι’ αυτόν με τον οποίον δε μας συνδέει τίποτε παρά μόνο το ότι βρεθήκαμε την ίδια στιγμή κάτω από τον ίδιο ουρανό; Υπάρχει; Ή είναι προς το παρόν το πιο χαμένο στοίχημα της ανθρωπότητας; Ο πλησίον. Αυτός ο τόσο κοντινός αλλά και τόσο μακρινός άλλος τι ακριβώς μας είναι; Και, πνευματική αγάπη τι σημαίνει; Είναι εφικτή;

Για μια τέτοιου είδους αγάπη μιλάει το «Βίωμα Καλοσύνης» το βιβλίο της Λυντί Ντατάς, γι’ αυτό που εισέπραξε η ίδια όταν ήταν μικρό κορίτσι και που στη συνέχεια φώτισε όλη την υπόλοιπη ζωή της.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν, σε ελεύθερη θεατρική απόδοση, κάποια αποσπάσματα του βιβλίου σε μορφή μονολόγου από την ηθοποιό Χριστίνα Τασκασαπίδου.

Στο δεύτερο μέρος, θα είναι μαζί μας δύο πρόσωπα που έκαναν με τη στάση τους πράξη αυτή την προσφορά αγάπης. Η κα Θεοδώρα Παπαφράγκου Μεταξά, εθελόντρια στην «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» που συντροφεύει εδώ και δέκα χρόνια άρρωστα και κακοποιημένα παιδιά και η κα Καρολίνα Λως, Συντονίστρια των Εθελοντών της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» για ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα.

Θα προλογίσει η κα Όλια Λαζαρίδου που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης βραδιάς.Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, Μετάφραση- Επίμετρο: Σωτήρης Γουνελάς

Μουσική: Arvo Pärt (Fur Alina)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']