Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Βίωμα Καλοσύνης, μια θεατρική βραδιά για τους σκοπούς της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ” με θέμα την αγάπη και τον εθελοντισμό

Είσοδος Ελεύθερη.

Με προαιρετική εισφορά.

Παρασκευή 14/2/2020 στις 7.30μμ
Αμφιθέατρο Δήμου Κρωπίας, Βασ. Κωνσταντίνου 47, Κορωπί 19400 (για τον χάρτη πατήστε εδώ)

Διάρκεια εκδήλωσης 1 ώρα.

Ξεκίνησε η παρουσίαση στα Σπάτα και στο Λαύριο του θεατρικού δρώμενου «Βίωμα Καλοσύνης», στα πλασία στήριξης της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».
Ο θεατρικός μονόλογος βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, στο οποίο η συγγραφέας Λυντί Ντατάς περιγράφει την προσωπικής της εμπειρία αναδεικνύοντας τις αξίες της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει η Όλια Λαζαρίδου και ερμηνεύει η ηθοποιός Χριστίνα Τασκασαπίδου.
Τις δύο πρώτες παραστάσεις παρακολούθησαν στα Σπάτα και στο Λαύριο εκατοντάδες θεατές και έλαβαν μέρος στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολουθεί μετά το θεατρικό μονόλογο και την άτυπη συνέντευξη από εθελοντές που έκαναν την ανιδιοτελή προσφορά πράξη στη ζωή τους.
Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κορωπί (Αμφιθέατρο Δημαρχείου) υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30.

Λυντί Ντατάς

Στα 1953, η Λυντί Ντατάς βρίσκεται σε παιδική κατασκήνωση διακοπών στο Σεν- Ναζέρ. Αρρωσταίνει και την δέχονται στο νοσοκομείο του Heinlex, που το λειτουργούσαν οι μοναχές της κοινότητας με την ονομασία ‘Κόρες της Σοφίας’.
Έχει ένα μήνα εδώ, όταν ξεσπά ένα ξεχωριστό φαινόμενο όσον αφορά το εργατικό κίνημα: πρόκειται για αυθόρμητη απεργία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, που σε μερικές μέρες παραλύει ολόκληρη τη χώρα. Δεν υπάρχουν πια ούτε τραίνα, ούτε ταχυδρομέιο .Το τηλέφωνο και το τηλεγραφείο δεν λειτουργούν παρά σε έκτακτες περιπτώσεις. Η απεργία δεν έληξε παρά στις 26 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια δύο μηνών, αποκομμένη εντελώς από τον έξω κόσμο και τους δικούς της, αναγκασμένη, μέσα στις κλειστές πόρτες της κάμαράς της, σ’ένα καθημερινό τετ-α-τετ με την αδελφή που την γιατροπορεύει, η παιδούλα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ανακαλύπτει τη σημασία του πλησίον. (Απόσπασμα από το πρόλογο του βιβλίου.)

Τι είναι η αγάπη για τον διπλανό μας, για τον άλλον, γι’ αυτόν με τον οποίον δε μας συνδέει τίποτε παρά μόνο το ότι βρεθήκαμε την ίδια στιγμή κάτω από τον ίδιο ουρανό; Υπάρχει; Ή είναι προς το παρόν το πιο χαμένο στοίχημα της ανθρωπότητας; Ο πλησίον. Αυτός ο τόσο κοντινός αλλά και τόσο μακρινός άλλος τι ακριβώς μας είναι; Και, πνευματική αγάπη τι σημαίνει; Είναι εφικτή;

Για μια τέτοιου είδους αγάπη μιλάει το «Βίωμα Καλοσύνης» το βιβλίο της Λυντί Ντατάς, γι’ αυτό που εισέπραξε η ίδια όταν ήταν μικρό κορίτσι και που στη συνέχεια φώτισε όλη την υπόλοιπη ζωή της.

Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, Μετάφραση- Επίμετρο: Σωτήρης Γουνελάς
Μουσική: Arvo Pärt (Fur Alina)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']