Πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη λειτουργία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (3ος 2023)
anagnhostiko tis galilaias
Search
Close this search box.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα COST

Στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έχουμε στόχο να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας και να συμβάλουμε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκτούμε, στην προαγωγή της εκπαίδευσης στην Ανακουφιστική Φροντίδα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε τη χαρά να συμμετέχουμε σε δυο Ευρωπαϊκά προγράμματα COST.

1. CA22127 – COllaboratively DEveloped culturallY Appropriate and inclusive Assessment tool for Palliative Care EDUcation (CODE-YAA@PC-EDU)

Δυο λόγια για το project

Στόχος αυτής της Πανευρωπαϊκής συνεργασίας ερευνητών, είναι να καθιερωθούν δείκτες ποιότητας που θα περιγράφουν το χρυσό (λέμε το χρυσό??) πρότυπο εκπαίδευσης και κατάρτισης στην ανακουφιστική φροντίδα, εστιάζοντας κυρίως στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το πρότυπο αυτό θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τεκμηριωμένες αποφάσεις και θα συμβάλλει στη προσπάθεια μείωσης της κοινωνικής και οικονομικής επιβάρυνσης αλλά και των βλαβερών εμπειριών που μπορεί να υπάρξουν σε ανθρώπους από το περιττό «υποφέρειν» σχετιζόμενο με την υγεία.

Στο Μanagement Committee της συνεργασίας αυτής συμμετέχουν και στελέχη της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ.

Μάθε περισσότερα: https://www.cost.eu/actions/CA22127/

2. CA22152 – Supporting emerging care economy, empowering caregivers to provide safe care at home (BetterCare)

Δυο λόγια για το project

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος κατ’ οίκον φροντίδας χωρίς ιατρικά λάθη, με γνώμονα την ευημερία ασθενών και φροντιστών, μέσα από την διαμόρφωση κατάλληλων πρότυπων που θα βασίζονται σε διεπιστημονικές ζυμώσεις.

Σε αυτήν την προσπάθεια συμβάλλει Διευρυμένη Ομάδα από τα Στελέχη της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ (διάφορων ειδικοτήτων) τόσο στο Management Committee αλλά και ως μέλη.

Μάθε περισσότερα: https://www.cost.eu/actions/CA22152/ και https://costbettercare.eu/ Ομαδική φωτογραφία από το Kickoff meeting του BetterCare στις Βρυξέλλες: https://costbettercare.eu/news/bettercarekickoffmeetingbrussels/

Τα 4ετή ευρωπαϊκά προγράμματα COST παρέχουν ευκαιρίες δικτύωσης σε ερευνητές και καινοτόμους φορείς προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει επιστημονικές, τεχνολογικές και κοινωνικές προκλήσεις. Στον σημερινό κόσμο είναι απαραίτητο η έρευνα να είναι διασυνδεδεμένη, διεπιστημονική, συνεργατική και εστιασμένη σε δεδομένα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

[mc4wp_form id='439']