• Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας
ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter

Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Ανακουφιστική Φροντίδα»

Η 8η Οκτωβρίου είναι φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας (WHPCD).
Είναι μια ετήσια ημέρα δράσης για να γιορτάσουμε με μια φωνή και να υποστηρίξουμε την Ανακουφιστική Φροντίδα σε όλο τον κόσμο. Το θέμα της WHPCD για το 2022 είναι: «Θεραπεύοντας καρδιές και κοινότητες». Φορείς ανά τον κόσμο καλούνται να συμμετάσχουν με δράσεις που αναδεικνύουν τη σημασία της Ανακουφιστικής Φροντίδας και την αναγκαιότητα ισότιμης πρόσβασης για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» διοργανώνει Διαγωνισμό Ζωγραφικής ο οποίος αποσκοπεί στην εξοικείωση των παιδιών με τις αρχές της Ανακουφιστικής Φροντίδας και την ευαισθητοποίησή τους για την εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο. 
Στόχος μας για το μέλλον είναι ο διαγωνισμός να αποτελέσει θεσμό συμπεριλαμβάνοντας και άλλες τέχνες (μουσική, φωτογραφία, λογοτεχνική δημιουργία κ.ά.)

Θέμα Διαγωνισμού

«Ανακουφιστική Φροντίδα -
Ας μην αφήσουμε κανέναν χωρίς τη φροντίδα που χρειάζεται στην ασθένεια».

Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν ατομικά ζωγραφικά έργα προκειμένου να εκφράσουν τη σημασία της Ανακουφιστικής Φροντίδας & της  εθελοντικής προσφοράς στον συνάνθρωπο-ασθενή.

Λέξεις κλειδιά: Ανακούφιση, Φροντίδα, Εθελοντισμός, Ασθένεια, Πόνος, Υποφέρειν, Προσφορά, Ελπίδα, Αγάπη, Χαρά, Κανείς μόνος

Τι είναι η Ανακουφιστική Φροντίδα

Η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι η φροντίδα ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από μια οποιαδήποτε επικίνδυνη για τη ζωή ασθένεια (Καρκίνος, Άνοια, AIDS, Πνευμονοπάθεια, Καρδιοπάθεια κ.ά.).

Στόχος της είναι να έχει η ζωή των ασθενών ποιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια που νοσούν.

Στην Ανακουφιστική Φροντίδα οι ασθενείς φροντίζονται πάντοτε σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους.

Ποιότητα ζωής για έναν ασθενή σημαίνει να: 
μην πονά, έχει καλή ψυχολογία, έχει λυμένα τα καθημερινά του πρακτικά ζητήματα, έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν, είναι η ζωή του όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που θα ήθελε.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό:
Μια ομάδα ανθρώπων ειδικευμένων στην ανακούφιση ασθενών αναλαμβάνει τον κάθε ασθενή από την πρώτη στιγμή της ασθένειάς του και τον φροντίζει είτε στο σπίτι του, είτε σε Ξενώνα, είτε σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης, φροντίζοντας παράλληλα και την οικογένειά του.

Διάρκεια Διαγωνισμού & Όροι Συμμετοχής

Ο Διαγωνισμός έχει διάρκεια από 8/10 – 9/12 2022.

Γίνονται δεκτές ατομικές συμμετοχές από μαθητές/μαθήτριες  Δημοτικού (Δ΄– ΣΤ), Γυμνασίου & Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Tα έργα θα εξεταστούν από επιτροπή σχετική με το αντικείμενο που θα ορίσει η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ». Θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα έργα για κάθε σχολική βαθμίδα με ξεχωριστά βραβεία ανά βαθμίδα. Η ανακοίνωση των νικητών και η παραλαβή των ονομαστικών βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε εορταστική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της  «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στα Σπάτα Αττικής. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

Bραβεία νικητών

dora-dimotiko
Βοηθητικό υλικό
Email επικοινωνίας

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να στείλετε email στο:

Video Διαγωνισμού

Εγγραφείτε στο Newsletter μας