Έναρξη Λειτουργίας Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από 29 Ιανουαρίου 2018 ξεκινήσε η λειτουργία του Ξενώνα της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Ο Ξενώνας βρίσκεται στα Σπάτα στην οδό Αγ.Δημητρίου 23 και φιλοξενεί για δύο (2) εβδομάδες ογκολογικούς ασθενείς που κατοικούν είτε στους οκτώ δήμους που περιλαμβάνονται στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής είτε στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με στόχο τη διαχείριση των δύσκολων συμπτωμάτων και προβλημάτων τους, καθώς και για την υποστήριξη της οικογένειας τους.

Οι υπηρεσίες στον Ξενώνα παρέχονται δωρεάν (ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ή μη κάλυψης του ασθενούς).

Η αξιολόγηση για την εισαγωγή των ασθενών γίνεται μετά από συμπλήρωση της αίτησης ένταξης και την υποβολή των σχετικών εγγράφων που πιστοποιούν την ασθένεια.
Η αίτηση μπορεί να συμπληρώνεται από τον ασθενή ή την οικογένεια καθώς και τον παραπέμποντα ιατρό ή κοινωνική υπηρεσία, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασθενής είναι ενήμερος και συμφωνεί για τη φροντίδα. Επίσης, μαζί με την αίτηση πρέπει να κατατίθενται προς αξιολόγηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αντίγραφα ιστορικού, εξετάσεων, ενημερωτικών σημειωμάτων κλπ).

Οι αιτήσεις αξιολογούνται από αρμόδια επιτροπή της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» αναλόγως των αναγκών ανακουφιστικής φροντίδας των ασθενών και οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για τη δυνατότητα ή μη ένταξης των ασθενών στη φροντίδα εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αξιολογηθεί η αίτηση ένταξης είναι ο καθορισμός εκ μέρους του ασθενούς πληρεξούσιου ο οποίος θα μπορεί να ενημερώνεται και να συνεννοείται με τους λειτουργούς υγείας για την πορεία της φροντίδας του ασθενούς.

Ο Ξενώνας εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο. Διαβάστε περισσότερα για τα εγκαίνια του Ξενώνα...

Το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του Ξενώνα καλύφθηκε εξολοκλήρου από δωρεές Ιδρυμάτων, ιδιωτών και εταιριών.
Οι πιο μεγάλοι από τους χορηγούς του Ξενώνα «υιοθέτησαν» δωμάτια ή κλίνες καθώς φρόντισαν να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους.
Η "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" ευχαριστεί τα Ιδρύματα και τις Εταιρίες καθώς και τους τους ιδιώτες που χρηματοδότησαν την κατασκευή του Ξενώνα.

Τα γεύματα των ασθενών και των συνοδών τους είναι μια ευγενική προσφορά του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και της εταιρίας αβγά Βλαχάκη. Η προσωπική φροντίδα των ασθενών γίνεται με προϊόντα που προσφέρει η εταιρία APIVITA και η καθαριότητα του ιματισμού του Ξενώνα προσφέρεται από την εταιρία PROTEUS. Τέλος, το ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων με το οποίο διευκολύνεται η λειτουργία του Ξενώνα αλλά και όλης της Μονάδας είναι ευγενική προσφορά της Real Consulting.

Τους ευχαριστούμε θερμά!

 


donate now blue


TUV hellas iso9001