Ένταξη στο Πρόγραμμα

Κριτήρια Ένταξης και Εισαγωγής

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (πχ Γλυκά Νερά, Γέρακας, Ανθούσα, Πικέρμι, Ραφήνα, Παλλήνη, Σπάτα, Αρτέμιδα, Παιανία, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κουβαράς, Κερατέα, Λαύριο, Λαγονήσι κλπ) καθώς και οι ασθενείς με ALS που διαμένουν στην ίδια περιοχή και παρακολουθούνται από το «Αιγινήτειο» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών.


Ένταξη στο Πρόγραμμα

Η συνεργασία μας με τους ασθενείς ξεκινάει με ένα τηλεφώνημα, στο οποίο παίρνουμε κάποιες αρχικές πληροφορίες για τον ασθενή, τη νόσο και την αγωγή του, το υποστηρικτικό του περιβάλλον κλπ., ενώ παράλληλα ενημερώνουμε για το είδος των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Αν και δεχόμαστε αιτήσεις από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας ή φίλο του ασθενούς, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνεργασία είναι ο ασθενής να είναι ενήμερος και να αποδέχεται την επίσκεψή μας.

Στη συνέχεια, η ομάδα μας επισκέπτεται τον ασθενή στο σπίτι, διευκρινίζουμε τους όρους της συνεργασίας και υπογράφουμε μαζί του σχετικό συμβόλαιο. Η πρώτη αυτή επίσκεψη γίνεται συνήθως από γιατρό και νοσηλευτή.

Η συνεργασία της Μονάδας με τους ασθενείς είναι εμπιστευτική: οι πληροφορίες που συλλέγουμε αποσκοπούν στην κατάρτιση του προγράμματος φροντίδας του ασθενούς, ενώ δεν επικοινωνούμε με τον θεράποντα γιατρό χωρίς προηγούμενη άδεια από τον ασθενή. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις επιλογές και αποφάσεις του ίδιου του ασθενούς και στις προσδοκίες του από το πρόγραμμα.

Αίτηση ένταξης στη φροντίδα

Συμβόλαιο ένταξης στη φροντίδα

logia asthenon
eurobank
 

Ακολουθώντας την Εταιρική Κοινωνική Προσφορά της, η EUROBANK συνεχίζει και φέτος να στηρίζει το έργο της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ”. Ευχαριστούμε την EUROBANK για την αρωγή της.


donate now blue


TUV hellas iso9001