Αρχονταρίκι 14 Φεβρουαρίου 2016


"Η ανακοίνωση δυσάρεστων ειδήσεων"

Tην Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Αρχονταρικίου της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» συζήτηση με θέμα την ανακοίνωση δυσάρεστων ειδήσεων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την Ελληνίδα φλαουτίστρια με διεθνή παρουσία κα Ναταλία Γεράκη η οποία ζέστανε την ατμόσφαιρα για την απαιτητική συζήτηση που ακολούθησε, την οποία συντόνισαν η Γυναικολόγος-Ογκολόγος, Εξειδικευμένη στην Ανακουφιστική Φροντίδα, Διευθύντρια της ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» κα Αλίκη-Τσερκέζογλου και η ειδική Παθολόγος της Μονάδας με εξειδίκευση στην Ανακουφιστική Φροντίδα κα Παναγιώτου Ειρήνη.

Η ερώτηση που διατυπώθηκε αρχικά ήταν: «Πως ορίζονται τα ‘άσχημα νέα’;» Ο ορισμός που δόθηκε από τους παραβρισκόμενους είναι ότι ως άσχημα νέα μπορεί να θεωρηθεί «Κάθε πληροφορία που επηρεάζει, θετικά ή αρνητικά, τον τρόπο που ο καθένας (στην προκειμένη, ο ασθενής κι η οικογένεια του) θα αντιληφθεί το μέλλον του».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η περίπτωση μιας ασθενούς, η οποία έπασχε από αιματολογική κακοήθεια- με διογκώσεις λεμφαδένων στον τράχηλο. Η ασθενής αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων και βιοψία των λεμφαδένων, η οποία και ανέδειξε κακόηθες λέμφωμα. Ο θεράπων ιατρός της, την κάλεσε μόνη της, χωρίς την κόρη της, στα εξωτερικά ιατρεία ενός μεγάλου Νοσοκομείου, με μεγάλη αναμονή και πληθώρα ασθενών και της ανακοίνωσε: «Έχεις καρκίνο, εάν δεν ξεκινήσεις άμεσα θεραπεία, θα πεθάνεις».

Διαβάστε περισσότερα...


donate now blue


TUV hellas iso9001