"Ο Γάμος του Καραχμέτη" - Θεατρική παράσταση για την ενίσχυση των σκοπών της Μ.Α.Φ. "ΓΑΛΙΛΑΙΑ"


Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση της κας Όλιας Λαζαρίδου, «Ο Γάμος του Καραχμέτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα επαναληφθεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017  στις 20:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα που βρίσκεται επί των οδών  Κλειτάρχου & Αριστείδου στον Γέρακα καθώς & την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Σαρωνικού (Αμφιθέατρο), Αθηνών & Ρήγα Φεραίου στα Καλύβια.

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει. Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.

Εκφράζει μια στάση ζωής, μια ηθική πρόταση η οποία ακολουθεί και εμποτίζει την εν Χριστώ ζωή. Το διήγημα αυτό του Παπαδιαμάντη προσπαθεί να μας κάνει κατανοητό το πέρασμα ενός ανθρώπου από τη φυσική ζωή στη ζωή της αγιότητας. Η Σεραϊνώ ξεπερνάει τις λογικές αναγκαιότητες και τις αποκλειστικότητες της βιολογικής της ύπαρξης και μετέχει σε μια κοινωνία αγάπης η οποία την απελευθερώνει από τον ατομισμό και την αναγεννά σε όντως πρόσωπο.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Όλια Λαζαρίδου, συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ιφιγένεια Γρίβα και Νικόλαος Γεώργιος Χαλδαιάκης, τα σκηνικά είναι δημιουργία της Μαρίας Χανιωτάκη και τα κουστούμια του Λυκείου Ελληνίδων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οποιαδήποτε έσοδα θα δοθούν εξολοκλήρου για την ενίσχυση των σκοπών  της  Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ». (δείτε την πρόσκληση)

                                                                                   Σας περιμένουμε!


GERAKAS    KALYVIA


logia asthenon
eurobank
 

Ακολουθώντας την Εταιρική Κοινωνική Προσφορά της, η EUROBANK συνεχίζει και φέτος να στηρίζει το έργο της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ”. Ευχαριστούμε την EUROBANK για την αρωγή της.


donate now blue


TUV hellas iso9001