Ενημερωτικό άρθρο


«ΓΑΛΙΛΑΙΑ»
Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας

                                                           ΙΟΥΛΙΟΣ 2017Η λειτουργία και προσφορά της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στηρίζεται σε τρείς βασικούς πυλώνες:
(α) Κατ΄ Οίκον Φροντίδα (β) Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης και (γ) Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας (HOSPICE).

ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσφέρονται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στους συνανθρώπους μας.


A΄     Κατ΄ Οίκον Φροντίδα:
Ήδη συμπληρώσαμε τον 7ο και από τον Μάρτιο 2017 εισήλθαμε στον 8ο χρόνο της Κατ΄ Οίκον Φροντίδας της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».    
Η υπηρεσία Κατ’ Οίκον απευθύνεται σε ασθενείς που διαμένουν εντός της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Κατά τη διάρκεια των περασμένων 7 χρόνων φροντίσαμε 650 ασθενείς με καρκίνο, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν τελικού σταδίου.
(α)    Ανακουφίσαμε τις οδυνηρές μέρες της ασθένειας και μοιραστήκαμε μαζί τους και απαλύναμε τον πόνο και τη δυσκολία.
(β)    Φροντίσαμε τη νοσηλευτική και φαρμακευτική αγωγή των.
(γ)    Ανοίξαμε την αγκάλη μας και προσφέραμε απλόχερα την αγάπη και τη στήριξη μας στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
    Τα αυτοκίνητα της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» μεταφέρουν καθημερινά τους γιατρούς, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και άλλο προσωπικό για επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών οι οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες όπου χρειάζεται και να εναποθέσουν την αγάπη τους στο συνάνθρωπο μας που βρίσκεται σε ανάγκη.

    Συνολικά κατεγράφησαν 500.000 χιλιόμετρα διαδρομών για εξυπηρέτηση των ασθενών.


HOME CARE

Β΄    Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης:
Στα κεντρικά κτίρια της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2011 το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης για κινητικούς ασθενείς.

Με την επίβλεψη γιατρού και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού και με τη συμπαράσταση ομάδας εθελοντών οι ασθενείς απασχολούνται σε ευχάριστες δραστηριότητες, λαμβάνουν μέρος σε εκδρομές ή άλλες συναντήσεις και τέλος απολαμβάνουν ένα ευχάριστο μεσημεριανό γεύμα.Γ΄    Ξενώνας Φροντίδας (HOSPICE):
Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη δημιουργία του Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας (HOSPICE) για ασθενείς με καρκίνο. Ο Ξενώνας απευθύνεται σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο εξοπλισμός του Ξενώνα ευρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα είναι έτοιμος να φιλοξενεί ασθενείς για την αντιμετώπιση ανθεκτικών συμπτωμάτων τους ή για τη φροντίδα τους στο τελικό στάδιο της νόσου ή για σύντομη ανάπαυλα των φροντιστών τους.

Ο Ξενώνας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό Ξενώνα (Hospice) στην Ελλάδα και θα επιβλέπεται από τη Διεπιστημονική Ομάδα και θα επανδρώνεται από εξειδικευμένο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσφέροντας ανακούφιση, αγάπη και πνευματική στήριξη.

HOSPICE1

Ο Πρόεδρος, Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» εκφράζουν από καρδιάς ευχαριστίες των για όλους τους επώνυμους και ανώνυμους που επί επταετία και πλέον έχουν στηρίξει και στηρίζουν το έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (Ιδρύματα, Εταιρείες, οργανισμοί, σύλλογοι και απλοί ιδιώτες).

΄Οσον αφορά τη δημιουργία του Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice) η ευγνωμοσύνη του κόσμου της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και των ασθενών θα συνοδεύει τους Μεγάλους Ευεργέτες και Δωρητές. Χωρίς τη γενναιόδωρη στήριξη των δεν θα είχαμε τον Ξενώνα.

Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες για όσα επώνυμοι και ανώνυμοι πρόσφεραν στο έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» μέχρι σήμερα σας καλούμε να μοιραστούμε μαζί τη χαρά της ανακούφισης της αγάπης και ελπίδας που προσφέρει η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Κάθε βοήθεια, μικρή ή μεγάλη είναι σημαντική. Ακόμα και μερικά λεπτά του ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν ένα επίδεσμο, μία σύριγγα ή κάτι άλλο αναγκαίο.

Σας περιμένουμε στις τάξεις μας είτε σαν χορηγούς είτε σαν δωρητές ή σαν εθελοντές για να συνεχίσουμε την ΔΩΡΕΑΝ προσφορά μας.

donate now blue


TUV hellas iso9001