Η λειτουργία της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ"


Η "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" έχει καθιερώσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για την παροχή υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας για ασθενείς με απειλητική για τη ζωή νόσο, κατ'οίκον και σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, και υπηρεσιών εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Αυτοφροντίδα και τον Εθελοντισμό. Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της Μονάδας έχει πιστοποιηθεί από το 2014 κατά ISO 9001:2008 και επαναπιστοποιήθηκε το 2017 κατά ISO 9001:2015 από την TUV Hellas. Δείτε το Πιστοποιητικό.

Κατ' Οίκον Φροντίδα
Η προσφορά υπηρεσιών κατ’οίκον λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2010 και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 50-60 ασθενείς εβδομαδιαίως. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και φυσικοθεραπευτές, σε συνεργασία με μία ομάδα εθελοντών, επισκέπτονται βάσει προγράμματος τα σπίτια των ασθενών, όπου παρέχουν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, όπως φροντίδα τραυμάτων, αιμοληψίες, χορήγηση φαρμάκων, φυσιοθεραπεία και εκπαίδευση στη σωματική υγιεινή. Παράλληλα προσφέρεται ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική υποστήριξη στον ασθενή και την οικογένειά του.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης
Από το Νοέμβριο του 2011 άρχισε η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης, όπου συνδυάζεται η ανακουφιστική φροντίδα και υποστήριξη με δημιουργική απασχόληση των ασθενών. Στον χώρο αυτό μπορεί κανείς να περάσει ευχάριστα κάποιες ώρες, γνωρίζοντας άλλους ασθενείς και εθελοντές της Γαλιλαίας, οι οποίοι διοργανώνουν και υλοποιούν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, εκδρομές κ.λπ. Το πρόγραμμα της Ημερήσιας Φροντίδας προσφέρεται αποκλειστικά στο Κέντρο ή ταυτόχρονα με κατ΄ οίκον επισκέψεις.

Στην έδρα της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ", στα Σπάτα, υπάρχουν επίσης δύο πλήρως εξοπλισμένα εξεταστήρια για ιατρική και νοσηλευτική διάγνωση και παρέμβαση. Στους χώρους αυτούς γίνεται αξιολόγηση και αντιμετώπιση συμπτωμάτων, φροντίδα τραυμάτων, χορήγηση φαρμάκων, καθώς και συμβουλευτική. Ακόμη, στα γραφεία της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" υπάρχει δυνατότητα για ιδιωτική συνεδρία με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο  ή ιερέα για τη ψυχοκοινωνική και πνευματική συμπαράσταση των ασθενών και των οικογενειών τους.
Στο φυσικοθεραπευτήριο της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" οι ασθενείς μπορούν να προβούν σε ειδικές υδροθεραπείες και μαλάξεις που βοηθούν στην αποκατάσταση και τη χαλάρωση του ασθενούς.

Αίθουσα Εκδηλώσεων
Στην καλαίσθητη Αίθουσα Εκδηλώσεων διοργανώνονται σεμινάρια, μαθήματα και συναντήσεις γνωριμίας με Φορείς, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" και της κοινωνικής της δικτύωσης.

Το όραμα της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ"
Το όραμα είναι η δημιουργία Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας. Εκτός από τις κατ’ οίκον επισκέψεις και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης η "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" προσβλέπει στην οργάνωση μιας ολοκληρωμένης προσφοράς φιλοξενίας όπως γίνεται παγκοσμίως στα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας γνωστά ως «HOSPICE», μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο και στεγασμένο χώρο.donate now blue