Η λειτουργία της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ"


Η "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" έχει καθιερώσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για την παροχή υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας για ασθενείς με απειλητική για τη ζωή νόσο, κατ'οίκον και σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, και υπηρεσιών εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Αυτοφροντίδα και τον Εθελοντισμό. Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της Μονάδας έχει πιστοποιηθεί από το 2014 κατά ISO 9001:2008 και επαναπιστοποιήθηκε το 2017 κατά ISO 9001:2015 από την TUV Hellas. Δείτε το Πιστοποιητικό.

Φροντίδα στο σπίτι 

Η προσφορά υπηρεσιών κατ’οίκον λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2010 και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 50-60 ασθενείς εβδομαδιαίως. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και φυσικοθεραπευτές, σε συνεργασία με μία ομάδα εθελοντών, επισκέπτονται βάσει προγράμματος τα σπίτια των ασθενών, όπου παρέχουν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, όπως φροντίδα τραυμάτων, αιμοληψίες, χορήγηση φαρμάκων, φυσιοθεραπεία και εκπαίδευση στη σωματική υγιεινή. Παράλληλα προσφέρεται ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική υποστήριξη στον ασθενή και την οικογένειά του.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης

Από το Νοέμβριο του 2011 άρχισε η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης, όπου συνδυάζεται η ανακουφιστική φροντίδα και υποστήριξη με δημιουργική απασχόληση των ασθενών. Στον χώρο αυτό μπορεί κανείς να περάσει ευχάριστα κάποιες ώρες, γνωρίζοντας άλλους ασθενείς και εθελοντές της Γαλιλαίας, οι οποίοι διοργανώνουν και υλοποιούν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, εκδρομές κ.λπ. Το πρόγραμμα της Ημερήσιας Φροντίδας προσφέρεται αποκλειστικά στο Κέντρο ή ταυτόχρονα με κατ΄ οίκον επισκέψεις.

Στην έδρα της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ", στα Σπάτα, υπάρχουν επίσης δύο πλήρως εξοπλισμένα εξεταστήρια για ιατρική και νοσηλευτική διάγνωση και παρέμβαση. Στους χώρους αυτούς γίνεται αξιολόγηση και αντιμετώπιση συμπτωμάτων, φροντίδα τραυμάτων, χορήγηση φαρμάκων, καθώς και συμβουλευτική. Ακόμη, στα γραφεία της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" υπάρχει δυνατότητα για ιδιωτική συνεδρία με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο  ή ιερέα για τη ψυχοκοινωνική και πνευματική συμπαράσταση των ασθενών και των οικογενειών τους.
Στο φυσικοθεραπευτήριο της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" οι ασθενείς μπορούν να προβούν σε ειδικές υδροθεραπείες και μαλάξεις που βοηθούν στην αποκατάσταση και τη χαλάρωση του ασθενούς.

Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας

Εκτός από τις κατ’ οίκον επισκέψεις και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης η "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" διαθέτει από το 2018 Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας για μια ολοκληρωμένη προσφορά φιλοξενίας, όπως γίνεται παγκοσμίως στα «HOSPICES», στεγασμένο σε έναν ειδικά σχεδιασμένο και υπερσύγχρονο χώρο ο οποίος κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο 2017. Στο χώρο αυτό οι ασθενείς με τον φροντιστή τους φιλοξενούνται και φροντίζονται για σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο την αντιμετώπιση συμπτωμάτων πιο άμεσα σε σχέση με το σπίτι, την ανάπαυλα των φροντιστών ή την κατάληξη των ασθενών σε περιπτώσεις που το οικείο περιβάλλον αδυνατεί να τις διαχειριστεί στο σπίτι. Ο Ξενώνας της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" έχει κατασκευαστεί ώστε να προσφέρει την ασφάλεια του Νοσοκομείου, τη θαλπωρή του σπιτιού και την άνεση του Ξενοδοχείου στους ασθενείς και τους φροντιστές τους. Και οι υπηρεσίες στον Ξενώνα παρέχονται δωρεάν (ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ή μη κάλυψης του ασθενούς).

Στήριξη Πενθούντων
 
Η Ανακουφιστική Φροντίδα συνεχίζεται και μετά την κοίμηση του ασθενή με τη στήριξη στο πένθος του φροντιστή του, εφόσον υπάρχει ανάγκη και το επιθυμεί.


Αίθουσα Εκδηλώσεων


Στην καλαίσθητη Αίθουσα Εκδηλώσεων διοργανώνονται το "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ"", σεμινάρια, μαθήματα και συναντήσεις γνωριμίας με Φορείς, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" και της κοινωνικής της δικτύωσης.logia asthenon
kanel logo
 

Το Ίδρυμα
ΠΑΥΛΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ παραμένουν
σταθεροί υποστηρικτές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».
Τους ευχαριστούμε θερμά!


donate now blue


TUV hellas iso9001