Εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα

Η ανακουφιστική φροντίδα, δυστυχώς, δεν αποτελεί αντικείμενο υποχρεωτικής προπτυχιακής εκπαίδευσης των λειτουργών υγείας στην Ελλάδα. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι επίσης περιορισμένα. Βασικό επίσης χαρακτηριστικό της εκπαίδευσης στον τομέα αυτό αποτελεί η διεπιστημονική συνεργασία, η ομαδική προσέγγιση και επίλυση προβλημάτων, παράμετροι που απαιτούν συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας.

Στη "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" θεωρούμε ότι η βασική και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσφορά συνεχώς αναβαθμιζόμενης και ποιοτικής ανακουφιστικής φροντίδας.

Για να πετύχουμε τους στόχους μας διοργανώνουμε κάθε χρόνο διεπιστημονικά σεμινάρια βασικής εκπαίδευσης στην Ανακουφιστική Φροντίδα για λειτουργούς υγείας, ομιλίες σε επίκαιρα θέματα ενώ παρέχουμε και εκπαίδευση εθελοντών.

Από το Φεβρουάριο 2009 η "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" διοργανώνει ετησίως διεπιστημονικά σεμινάρια για λειτουργούς υγείας με εκπαιδευτές ειδικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Το 2010 πραγματοποιήθηκαν επίσης μηνιαία 4ωρα μετεκπαιδευτικά μαθήματα από ειδικούς επιστήμονες. Το 2011 ξεκίνησε και η βασική, διάρκειας 40 ωρών, εκπαίδευση των εθελοντών σε βασικές αρχές της Ανακουφιστικής Φροντίδας, επικοινωνίας και ομαδικής συνεργασίας.

Παράλληλα με την εκπαίδευση αναπτύσσεται και το ερευνητικό έργο της Μονάδας.

Οι λειτουργοί υγείας της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" έχουν συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια σχετικά με την ανακουφιστική αγωγή, έχουν παρουσιάσει ανακοινώσεις και έχουν εκπονήσει κλινικές μελέτες με θέματα όπως την αναγνώριση αναγκών και προβλημάτων των ασθενών και την αξιολόγηση της ικανοποίησης των φροντιστών από την παρεχόμενη φροντίδα. Τέλος, μέλη της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΑΤΟΜΕ που είχε ως στόχο την εξισορρόπηση της προσβασιμότητας στη χρήση των ελεγχόμενων φαρμάκων για ιατρικούς λόγους και την ταυτόχρονη αποφυγή της παράνομης διακίνησης ή κατάχρησής τους.

Σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΕΡΙΜΝΑ» και  το Εργαστήριο Ανάπτυξης και Βελτίωσης Νοσηλευτικών Συστημάτων του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσαν το 2017 το "Πρόγραμμα Μετασχηματιστικής Ηγεσίας - Transformational Leadership Programme".

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»
Για να επισκεφθείτε τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» για εκπαιδευτικούς σκοπούς, συμπληρώστε -κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το τμήμα Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (210-6635955 / εσωτ.13)- την αντίστοιχη αίτηση και αποστείλτε την μας με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με φαξ στο  210-6635956.

logia asthenon
kanel logo
 

Το Ίδρυμα
ΠΑΥΛΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ παραμένουν
σταθεροί υποστηρικτές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».
Τους ευχαριστούμε θερμά!


donate now blue


TUV hellas iso9001